The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Rain of Emotions

Det har minst sagt varit en ytterst påfrestande helg. Jag vill självfallet inte stänka ner er alla med dystra tankar eller ge er någon känslomässig kalldusch, men jag kan bara konstatera att all tillgänglig energi för tillfället går åt till alla kemiska reaktioner i hjärnan.

Verkligheten har slutligen hunnit ikapp en. Den sista resan är över och min vän är en del av Alltet bortom stjärnorna. Det var väldigt påfrestande, men samtidigt vill jag minnas att det var vackert. Jag ser framför mig slutscenen i filmatiseringen av J.R.R. Tolkiens "The Return of the King", där Frodo, Bilbo och Gandalf ska iväg på sin sista resa, en resa till det vackra Landet bortom horisonten. Med den vackra skymningen mot de majestätiska klipporna i bakgrunden, och segelbåten som harmoniskt glider fram längs med den lugna spegelblanka ytan, står så Sam, Pippin och Merry på bryggan med tårfyllda ögon, blickandes mot sina vänners sista färd mot Evighetens portar. Just så kändes det, just så tänkte jag mig skymningslandets skönhet.

Även i ett bedövande mörker kan ett ljus tändas. Ett ljus av hopp, av glädje, och av kärlek. Mörkret skingras och vi får ork att åter resa oss upp för att möta livets fortsatta prövningar...

0 COMMENT(S):