The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Söka bostad i Danmark

Bostadssökande är inte världens roligaste syssla, ska jag säga er. Jag börjar redan bli smått nervös över att jag kanske inte hittar någon bra bostad i tid. (Jag vet att ni tycker att jag överdriver lite, och menar på att det fortfarande är över två månader kvar.) Men herre Buddha, vad snabbt tiden kan gå. Jag pratade just om det med Cassandra igår (och mycket annat också. Mungymnastik i många timmar...)

Och snart har det gått två månader sen det hände...


Jag ställde mig i bostadskö till studentlägenheter i Odense redan ganska tidigt. (Det gör man här.) Men eftersom det inte är något aktivt bostadssökande som på svenska studentbostadsförmedlingar, utan potentiella hyresgäster kontaktas först när det finns en lägenhet att erbjuda, kan jag inte bara sitta och rulla tummarna. Istället har jag betalat närmare 370 svenska kronor (med Andreas bankkort! Men det är en annan historia..) för att få förtur och kunna kontakta hyresvärdar på Boligportal.dk, innan andra icke registrerade kan göra det. Bemärk dock, ingen garanti utlovas. Men det verkar ändå ganska bra för att snabbt hitta en bostad. Ska jag satsa på att hitta min drömkåk redan vid första flytten?

*

Fler användbara hemsidor:

2 COMMENT(S):

Är nyflyttad till Odense och har precis påbörjat 1 semester på medicin. Jag satte upp mig på boligportal.dk och lyckades ruska fram ett antal superba alternativ! Bor just nu i en nyrenoverad lägenhet i Odenses lyxkvarter Hunderup för blygsamma 2500 danska kronor i månaden. För mig var det alltså värt pengarna 100 gånger om.

 

Riktigt glad för din skull att du verkar ha funnit ett kap! Lycka till med studierna.