The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Det finns en Gud...

...och han leker med oss.

Just när jag trodde att jag hade allt under någorlunda kontroll, och inriktad på att börja mina studier i Odense, rycker Gud i mina livstrådar och trasslar in dem i varandra. Varför göra livet enkelt när man kan göra det komplicerat, tänker han.

Mitt antagningsbesked gällande högskolestudierna i Sverige anlände i dagarna. Tanken var egentligen att inte alls bry mig om hur det har gått, och strunta blankt i det. Det gick ju bra den första dagen, innan de skickade ut ett mail ifrån VHS som uppmanade mig till att logga in på studera.nu och svara på mitt antagningsbesked. Ordentlig som jag är, måste jag ju självklart svara så att andras chanser ökar i och med mitt "nej tack" till att fortsätta stå i reservplacering.

Men nej, genast blev det mer komplicerat. Det verkar ju uppenbart nu att hade jag väntat med min "bostadsräd" i Odense en vecka, en endaste vecka bara, hade jag kanske övervägt om jag alls hade behövt göra det. För då hade jag också vetat att jag fått en studieplats i Linköping. Det förändrar inte mycket just nu, mer än att jag vet om att fler än en skola har erbjudit mig en studieplats. Men jag tänker på om jag inte just nu har valt den "extra svåra vägen". Läkarutbildningen är redan svår, men jag gör det svårare genom att läsa det på danska. Det hade varit så enkelt att bara få köra vidare med det som jag bestämde mig för att göra, att åka till Danmark. Varför erbjuder ett svenskt universitet en plats just när jag har bestämt mig för att åka till Odense?!

8 COMMENT(S):

Knivig situation, men det blir inte mer komplicerat än vad du gör det till. Så känn efter utan att tänka på all komplexitet kring det. Var vill du plugga? svårt att veta om det är jobbigast att dra tillbaka lägenhetskontraktet och leta nytt eller lära sig ett nytt språk.
Gud vill dig säkert gott kära vän! Din dröm var att plugga i Linköping, var det inte? Gud verkar ha hört din bön ;) sen att saker alltid är mer komplext i det praktiska livet än i drömmarna är ju lite synd :P Lyssna innåt och du ska finna svaren på ditt dilema :)
Hoppas du hittar rätt!

 

Det var mer på Karolinska i Stockholm som jag jättegärna ville bli antagen till, Caroline.
Men ja, kontraktet är påskrivet och jag har ställt in mig mentalt på att åka till Odense, det är inte mer än rätt att jag ger det en chans. Folk innan mig och efter mig har, och kommer att klara av danskan. Varför skulle jag vara sämre?

 

Ingenting får någonsin vara för enkelt.

 

det kommer gå jätte bra oavsett vilken väg du än väljer, oroa dig inte för mycket.. vet att du kommer ge 100% oavsett vart du är, för det vet jag att du kommer att göra. vägen till yrket är redan en otrolig utmaning, danskan kan bli en extra utmaning ;D tror Gud har gett dig valmöjligheter, sen är det upp till dig att bestämma.

en vän till mig sa:
det inte är platsen som gör äventyret,
det är äventyraren


inte sant?

 

Min kära kusin!
Shit om du ursäktar språket vad det skall vara komplicerat, men det var ju kul att du kom in i Linköping.
Mitt tips är att satsa på Linköping. Jag har hört att universitet där skall vara riktigt bra.
Anledningen till att jag säger det är kostnadsfrågan i längden och språket. Det vore dumt att misslyckas pga av språket eller hur och börja om i Sverige igen.
Kolla upp hur du kan bryta kontraktet eller om du kan överlåta kontraktet till en annan som sökt denne lägenhet. Att förlora lite pengar nu och vinna på längden är inte fy skam.
Klart att valet alltid är hos dig.
Vill bara ditt bästa kram Dai såo.

 

Jag tycker att du ska ge Odense en rejäl chans. Linköping är en puttenuttig stad som du förmodligen kommer att tröttna på efter ett tag. Det är inte bara utbildningen man ska gå i 5½ år, utan det är staden man ska bo i också. (då ska man kunan shoppa också, eller hur?)
Dessutom så tycker jag inte att språket ska vara det största hindret. Visst lär det vara mer eller mindre jobbigt i början, men man kommer in i det! Hur klarar alla andra sig? Är du så mycket sämre? Är du?? Och när du väl har bemästrat det (märk "väl", inte "om") så har du ännu ett språk i bagaget :) GO FOR IT!

 

KICK ASS STEVIE BOY!! KICK ****ING ASS! Ingen steve jag känner misslyckas! Inte om man är så grym som du är... Sen att det kan vara svårt e bara bra... What doesn't kill only makes you stronger... Och så finns jag ju såklart här för dej... om så fyra på morronen :P

 

Tack så hjärtligt för alla goda råd och förslag på hur jag ska göra! *Kramar om er*