The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Ett tack, ett beslut, och ett flickebarn

Om jag någon gång öppet har yttrat min åsikt om att Internet är ett skräpmedium, måste jag ta tillbaka det befängda påståendet. Precis som med allt annat här i vår värld, finns det dåliga sidor men oftast fler bra sidor, trots att vi för det mesta är blinda inför dem. Internet innehåller mycket skit, men använder man det väl tjänar det sitt syfte på ett underbart sätt.

Saken är den att jag har överraskats av hur smidigt jag har kunnat vädra mitt dilemma och be om era åsikter, utan att ha behövt upprepa samma ramsa 50 gånger! Det känns lättare, eftersom ju fler gånger man berättar det desto osäkrare kan man bli. Jag tackar därför alla så mycket för det stöd och omtanke som ni alla har visat mig!

Jag har även kommit fram till beslutet att satsa allt på Odense. Det är varken lägligt för att tvivla eller att göra saker och ting mer komplicerade än vad det egentligen behöver vara. Visst är det så att undervisningsspråket kommer att vara på danska, och det kommer självklart att innebära vissa svårigheter i början, men det är inte svårare än vad man gör det till. Jag har trots allt både läst danska steg 1 och 2 redan, och det skriftliga innebär därför inget större hinder, vilket betyder att endast mina "svenska" öron ska anpassa sig en smula. Vi ska inte glömma den fina lägenhet som jag har fått tag i (lyx enligt många, en nödvändighet för god studiemiljö enligt mig), eller den trevliga staden som Odense faktiskt är. De som känner mig väl vet att jag inte är den som ger upp i första taget. Jag tuffar till mig och driver mig själv till den grad att jag antingen tar mig ur utmaningen stärkt eller så stupar jag med fanan på topp.

Jag vill även förmedla de glädjande nyheterna om att ett flickebarn är kommen till vår jord. Min första syssling, vilket innebär att jag har fått en ny ärofull titel: Morbror.

En riktig God Jul tillönskas er alla!

4 COMMENT(S):

Grattis till sysslingen=)

Jag tycker helt klart att Odense e rätt. Nu när du fixat med så mycket. Och som du säger så kommer språket att lösa sig. Man kommer ju in i det förr eller senare. Det måste ju även jag tro =p Du har iaf läst lite danska dessutom.. hehe. Men det löser sig Steve! God Jul.. vi syns snart!

 

aha! nu äntligen kanske du kan ha lite förståelse för mina massmail? och inse att alla människor gärna ställer exakt samma frågor... som man tröttnar att svara på :-)

Jag vill också ha en bebis i min omgivning!

God Jul Stevo, firar du överhuvudtaget? Nåja, en välmenande hälsning skadar väl aldrig? ;-)

 

:) Det kommer också att fixa sig med språket för din del Karro, naturligtvis! Förhoppningsvis har jag några fler tips att ge dig när det är dags för din tur. :P

Jag har större förståelse för dina massmail Jenny-san! :) Hörde jag rätt, du vill ha en bebis? ;)

 

Grattis till sysslingen, uncle steve :P
Och till att du fattat ditt beslut. :P U r gonna do just great.