The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Observationer av den nya (hem)staden

 • Staden är H.C. Andersens reklampelare through and through. Skulpturer, statyer och konstverk över hela staden kommer från hans sagor, siluetter av Andersen används flitigt, och hus, gator, muséer bär namnet. (Apropå statyer, jag har ännu inte funnit en syster till Den lille havsfrue i Köpenhamn.)
 • Odense Centralbibliotek är lika stort som ett våningsplan på Malmö Stadsbibliotek, och är lika trivsam som att gå i omklädningsrummen på Rosengård Sporthall. (Ovanför informationsdisken hänger en stor blå neonskylt med texten: "Information". Kan man missa den då?)
 • Gågatorna är smala och inte alls lika rymliga som Malmös, den som har klaustrofobi eller social fobi ombedes att stanna hemma.
 • De låter (krokiga) träd växa längs med gågatorna för att ta upp plats och bygga upp den mysiga stämningen, antar jag. (De hade inte haft samma tur i Sverige... motorsågen kommer på besök.)
 • Det märks att danskarna inte får energi från vattenkraft- eller kärnkraftsverk. Gatubelysningen går på (extrema) lågenergilampor. "Är det natt så är det natt," som jag smart nog sade till läkarvännen i Uppsala. - No shit! she replied.
 • Alla shoppingdyrkare, hälsa på mig ofta! Odense har ett av Danmarks största köpcentrum med totalt 145 butiker under ett och samma tak. Var hälsad Rosengårdscentret!
 • En hög (fallos-)pelare i svart granit på 19 meter, pryder universitetets huvudingång. Den ska symbolisera strävan efter det yppersta. Sikta den rätt, sikta uppåt...
 • Trendiga tjejer går med flådda rävar kring halsen och det är lika snyggt som sådana heltäckningsmattor som amerikanerna har på sina golv.
 • Tuffa killar går ständigt omkring i mjukisbyxor och kånkandes på en stor träningsväska. Antingen är ungdomar i den staden väldigt flitiga med träningen eller så är klädsmaken som baken...
 • Ska du vara extra trendig som kille, ta då på dig jeans som hänger så pass att man tror att du behöver gå på toaletten illa kvickt. Har du inte råd med ett par sådana, så ta fram din fars vita målarfärg och måla ditt ett stort M på baksidan av ett par baggyjeans. Låt torka. Avsluta med att dra ned jeansen tills du snart ska visa hela härligheten, och fäst några gummiband vid vristerna för att få en "slimmad fit".
 • Har du epilepsi ska du inte hälsa på mig, därför att alla cyklar omkring med starka blinkande cykellampor. (Har antagligen missat att man kan ställa in på non-flashing.) Tänk dig en ständig våg av blinkande lampor. Detta kanske ska kompensera för den dunkla gatubelysningen?
 • Killar: Ber någon dig att ta "tasken", så dra för Guds skull inte ned byxorna. Det är din väska de menar...

4 COMMENT(S):

Stevo-san.. jag tycker det låter som om du ska satsa på linköping.

 

Haha.. bitter igen någon? :) ..får nog ta och plata med dig alltsåå

 

Haha!!! Låter skitmysigt... Ge det en chans. Låter precis som en Stevie-stad. :P

Är det natt så är det natt!!! Jag dör... LOL!

Lol och jag tänker fortfarande på falukorven!