The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

"Tänk, tänk, tänk..."

Intressant att man kan behöva tänka så mycket över en simpel sak som att man har blivit erbjuden en studieplats. Då vi alla är unika, hanterar vi situationer på allehanda olika vis, som ingen är den andra lik. Jag tillhör dessvärre den mer komplicerade typen som kan grubbla över varför människan kan vara så egoistisk, i säkerligen hela mitt liv. Men ibland önskar jag innerligt att jag kunde vara mindre komplicerad och bara rycka lite nätt på axlarna, titta lite undrande på Livet och fortsätta min vandring.

Den enkla människan skulle bara bli så glad över mina valmöjligheter och bara konstaterat: "Men vad roligt att jag har fått ett val! Men jag har ju redan ordnat allt med Odense, så det är lika bra att åka dit. Det kommer ju gå asbra!"

Den medelsvåra människan skulle klia sig lätt på huvudet med vänstra pekfinger och konstatera att: "Det är minsann ett knivigt dilemma som jag har ställts inför, undrar vilket som är lättast för mig till en början? Kanske borde undersöka möjligheterna att bryta kontraktet i Odense och satsa på Linköping enbart på grund av språket?"

Den ytterst komplicerade människan nöjer sig inte med att tänka, utan måste även analysera sönder beståndsdelarna. Denne rynkar på pannan och känner hur det börjar komma små spasmiska ryckningar vid ögonvrån, och tar fram penna och papper för att göra en "mind-map". "Alla ut- och ingångar måste utvärderas till minsta detalj, och beståndsdelarna måste vägas gentemot varandra; boendet, staden, stads- och skolmiljön, språket, ekonomin, avståndet till föräldrahemmet, framtidsutsikterna, skolans anseende nationellt och internationellt, boendet. Så mycket att tänka igenom, så lite tid!"

Många säger att det är svårt att ta stora beslut, men egentligen vandrar vi igenom livet ständigt i färd med svåra avvägande och beslutsfattande. Eller som R. W. Emerson så förträffligt beskriver det: "Can anybody remember when the times were not hard and money not scarce?"

2 COMMENT(S):

..som jag sa bror, som jag sa.. :) (jag kommer inte riktigt ihåg vad jag sa idag, men här kommer någonting nytt som jag just kom på :D)

"Sikta mot stjärnorna..*lala*.. kanske din dröm helt plötsligt blir sann!" - poängen är att du ska sikta långt, som(jag gillar henne)Fattema sa till förra inlägget, det som inte dödar gör dig bara starkare! ;)

 

Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars. - Les Brown