The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

God fortsättning!

Jag önskar oss alla ett Gott Bättre År!

Ett nytt år betyder egentligen inte så värst mycket sett till universum och alltet, där ett ynka år inte ens är värt att nämna. Men för oss människor är det ett gyllene tillfälle sett utifrån ett psykologiskt perspektiv. Ett nytt år markerar ett slut, och en början. Ett slut på vardagens tristess, det destruktiva förhållandet eller måhända likgiltigheten man har inför någonting. Man orkar plötsligt med att tillrättavisa och ta sig själv i kragen för att få ett slut på ett problem som man dras med. När hela världen befinner sig i en övergångsfas till något nytt, är det som om det ger oss en extra knuff i ryggen, och de som har stått och velat orkar nu ta det slutgiltiga steget mot det nya.

Vi lovar oss själva allehanda saker. Vissa klarar av att hålla sitt löfte, medan andra misslyckas. Men oavsett hur det slutar, har man i alla fall insett vad som behöver förändras på. Det är alltid en god början.

4 COMMENT(S):

men men meeeen, var inte detta lite psykologiskt huh? Du vet att du inte behöver bestämma dig för en inriktning än bror! :D (men fint skrivet lajk öölweeejs!)

 

Hihi du har så rätt Steve, jag känner nya krafter, vet inte vart ifrån de kom, som om det är menat att det ska rulla på enklare nu, ja iallfall ett tag. Jag vill träffa dig snart och fika och prata så där, så att tiden liksom försvinner!

 

Yeah.. Totally. :/

 

liz: Jag kan inte hjälpa att mitt intresse spricker igenom :P

caroline: Egentligen kan vi finna nya krafter varje dag, om vi bara intalade oss själva att det är nyårsafton igen, och igen och IGEN: :P Vi syns snart!

V: Nice of you to stop by! ;)