The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Vardagsobservationer

Man kommer inte ifrån det faktum att man behöver kunna pressa in enorma mängder information i huvudet på väldigt kort tid här. Det är ju inte precis några nyheter att medicinstudenter nästintill drunknar i ett hav av böcker. (Det går rykten om en ökänd anatomi/histologi bok för 4.000 som ska inhandlas om ett antal år...) Men vid sidan av det nödvändigt onda, är det en hel del annat som håller ens huvud ovanför ytan har jag märkt. Det är nyfunna vänner, studentlivet och känslan av att äntligen kunna gå längs med stigen som man inte har ägt tillträde till sen innan.

Känslan av att få studera är i detta ögonblick obeskrivligt roligt. Jag ler fortfarande varje morgon när jag vaknar av att solen skiner in i mitt sovrum. Men självklart ska det vara mer komplicerat än så (det är ju Jag som skriver), för jag både ser fram emot och bävar inför allt detta nya. Jag ser fram emot en ny utmaning, men fruktar samtidigt att jag inte har vad som krävs för att fullborda det.

Studentlivet är, å andra sidan, tämligen bekymmerslös och intressant. Det är ju självklart att man saknar mors mat på bordet utan att man behöver lyfta ett finger, men allt har ju ett pris så även friheten. Om man så vill, kan varje dag vara en festdag! Öl och alkohol finns i överflöd här i Danmark, köp på närmaste Netto, Lidl,.. eller varför inte i en av universitetets läskeautomater? Och i helgen bär det av mot okända marker, där över hundra medicinare ska samlas i en stuga och ja.. undersöka läget kanske?

De nyfunna vännerna är en viktig investering, eftersom man kommer att gå sida vid sida under de närmaste åren. Jag kom hit med inställningen om att jag enbart skulle mingla med danskar (och finna mig en dansk sambo), för att på så vis integreras snabbt i det danska samhället och få grepp på språket. Men man kommer inte ifrån att man begränsas av ens stapplande danska. Man kan inte vara spontan i sitt tal- och kroppsspråk på samma sätt med en dansk som med en svensk. Och det kommer ut många grodor ur våra svenska munnar, må ni tro!

- Værsgo, her er en skinke/ost sandwich.
- Ehh, nej tack. Jaeg ä-d-er ikke griskött.
- Huh?
- Ehh, griskö-öd? (...) Pigeköd? Öhh, gris.. svin? nöff, nöff?! [pigekød = flickkött]
- Ahh! Svinekød.

Jag bjuder på en intressant bild... (torr humor jag vet)

En älskad barnbok -måske-?


6 COMMENT(S):

..du har blivit lite torr märker jag :P Men öööh.. *pekar* ALKIS!!!

 

Haha.. visst äter du inte pigeköd... endnu ;-)
Här hos mig finns det fina tandkrämsmärken med namnet :Kukident
Och Tandskölj: Kukis.

Oral hygiene fick en helt annan innebörd... :O ;-)

 

Hundratals som skall leka doktor, det kan ju bli hur kul som helst :)

 

Jag har väl alltid varit smått torr, betty! (Du är likadan! ;oP)

Nja, jeg spiser nok ikke rigtigt pigekød... :oP Men det är ett högst intressant tandvårdsproduktsmärke! Vad betyder "kuk" på tyska, Jenny?

:D haha, Micke! Så många doctors-to-be på ett och samma ställe är väldigt intressant för betraktarens ögon.. För det ser ut att kunna vara vilken annan gymnasieklass som helst.. inte kan väl hela flocken vara medicinstuderande, eller? :oP (Medicinare är kända för att festa hårdast.. och få *censur* mest.) ;o)

 

grejen är att det inte betyder något :S

 

:P Tyskar är väl bra underliga i så fall! Av alla ord lånar de in ett SÅNT ord för att använda som varumärke..