The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Oväsentlig betyghets

Så var vi tillbaka på ruta ett... Tentaresultaten sätts upp, anstormning vid anslagstavlorna, glada hurrarop kontra slokna miner, pojke möter flicka och flicka möter pojke, hon hade honom redan vid "Hej!", flicka frågar pojke vad han fick på provet...

Hela den där högstadierivaliteten där alla frågar i mun på varandra om vem som fick vilket resultat är tillbaka. Mitt resultat är min ensak, och inte Din, därför har jag verkligen inte saknat det alls! Det var så oerhört skönt när jag gick på IB där man inte brydde sig om betygen, för trots allt så var det ju slutproven som räknades och inget annat. Plötsligt hamnar jag återigen på ett av Munkhätteskolans gamla slitna golv med ett duns, och allas blickar är riktade på plugghästen Steve [Stei: ve], och de väntar bara på att få bekräftelse på att han återigen har fått sitt MVG, varpå de ger varandra menande blickar som om allt annat vore att vända världen upp och ner.

Varför sätter man på sig den där stora mössan igen som inte ens känns bekväm på huvudet? Varför sätter man självmant ribban så hemskt högt? Jag klarade ju av tentan, och det är ju viktigast, så varför uteblev de där hurraropen? (Det är tur att jag har mina älskade samtalsterapeuter som löser upp mina inre demoner och förhindrar mig från att famla runt i mörkret allt för länge. ¡Muchas gracias!)

4 COMMENT(S):

Är jag en av samtalsterapeuterna?? :D:D (finns bara ett svar till den frågan)

 

ooh. låter som nån blev missnöjd med sitt betyg ;-P

 

men åh.. vad störigt att man bara kan ange sitt url om det är en blogg...
jag har ju myspace :(
www.myspace.com/jennynilen

sådärja. nu kan du lyssna om du vill ;-)

 

Betty, vad tror du? Du ligger nog sist på listan... sorry... next!

Jenny, egentligen inte missnöjd, mer besviken på mig själv.. :-P
btw, jag hittade till din myspace för länge sen... hade jag kunnat kommentera utan att behöva bli medlem hade jag skrivit:" Wunderbar, Jenny! Love your voice, but that you already knew ;-P"