The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Vår- och sommarpesten är kommen

Värme, sol, ljusare vardag, temperaturer som närmar sig tjugo-graders strecket, köp en våffla med italiensk chokladglass och njut i solen, vad mer kan man önska sig? Det är underbart att kunna gå utan alla dessa tjocka jackor eller cykla i regnväder. Men, här kommer ett stort men, det är "hell on earth" om du dras med pollenallergi! Jag rotade fram hela artilleriet förra veckan när prognoserna pekade på hög pollenhalt i luften under dessa soliga, underbara dagar! ...piller, nässpray, ögondroppar, inhalator... vilka fler hål är det som jag inte har stoppat in något i?! (Please, you do not have to answer that question...) Jag glömde ögondropparna i morse och det känns som om jag sitter med en hel sandlåda i ögonen just nu. (Ska nog snylta på danska skattepengar snart och boka en tid hos en läkare för utskrivning av ett ton läkemedel, någon som vill ha något extra att krydda livet med?)

Har bestämt mig för att läsa extra duktigt denna vecka, för då får jag en finfin belöning. Då drar jag nämligen till Köpenhamn på torsdag för att umgås lite med min lilla och spralliga syster. Det var ett tag sen vi hade tid för varandra, de gånger jag har varit Malmö har det antingen varit hon eller jag som är fullt upptagen med pluggandet. Visst pratade man lite på kvällarna och så, men inte mer med det. Hon till och med dissade mig när jag skulle bjuda henne på en fika den senaste gången jag var i Malmö, efter tentan! När min syster tackar nej till en gratis fika, då är det verkligen något som är galet hörru ni!

Det är i och för sig första maj på torsdag, men jag tror inte det är något särskilt för danskarna. Jag pratade med en dansk kursare lite tidigare idag och frågade vad de brukar göra den 1 maj. Hon berättade att det var väl lite demonstrationer och politiker som talade, mer skojiga evenemang på olika håll och mycket supande. (What a surprise, honey!)

Någon som ska med på en tur till Dannelandets storby?

4 COMMENT(S):

Åh vi missar varandra. Jag ska dit på fredag med några kompisar från Lund. Shoppa lite, äta lite och umgås=) Ha en trevlig dag med syrran!

 

:-) DU får ha det jättekul, Karro-gumman! puss

 

..hahaha! Jag blev omnämnd! På ett inte alltför negativt sätt heller! Tjoohoo! men det var helt synd att det itne blev av :( :( *mycket ledsen*

 

betty-boop, det var för ditt eget bästa att inte låta dig irra runt i Köpenhamn... du hade kanske stigit av på fel hållplats och hamnat i... vem vet.. Taastrup?!