The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Forza OB!

My sweet lord! Vem hade då trott att jag skulle få tanken att ta mig till en fotbollsmatch och se hemmalaget Odense Boldklubb spela en högst trevlig match med många tjusiga uppspelningar men desto färre bra avslut. Ribba, ut, ut, ut, ut... ser ni mönstret? Esbjerg var klart ett sämre lag som spelade passivt igenom hela matchen, men hey, vad vet jag egentligen? Jag vet ju knappt vad en offside är... (Var så nära på att skriva offline...)

Stämningen var underbar, hemmaklacken klarade gott av att hojta och stoja i 90 minuter. Jag är så imponerad av att de orkade! Men sen är jag högst övertygad om att Carlsberg får fram det bästa hos folk! Men vilken gemenskap det är att sitta där bland alla Odensianer och 'oohhhh-a' till var gång de är nära att få in bollen i kassen. Emellan alla de här "händelsefulla" stunderna satt jag mer och samtalade med grannen, till danskarnas förtret. Jag tror att de skickade några giftpilar med ögonen då och då...

OB har dessutom samma färg på tröjorna som MFF, vilket fick mig att fundera över varför jag aldrig kom på tanken att gå på någon av hemmamatcherna på Stadion och supporta 'di Blåe', under alla åren i Malmö. Och efter knappt fyra månader i Odense sticker jag till Fionia park för att utsätta mig själv för medioker fotboll och massa öldrickande gubbar! Förräderi verkligen! Nej Karro, du får ta med mig på en av MFFs matcher när jag är tillbaka i stan!

3 COMMENT(S):

Haha, innan jag ens läst färdigt ditt inlägg tänkte jag att du fan får följa med mig någongång!! =) Jag har faktiskt också sett OB spela, här i Malmö. Det var under Royal League tiden. Kommer ihåg att jag faktiskt gillade deras klack. Den var så liten, men de var ändå så bra och glada! Det tycker man om. Synd att du inte är i Malmö ikväll, det är dags för match!

 

men fy.
inte ens JAG går på fotbollsmatcher .
Men jag har börjat äta korv här, och dricka öl.Nåja. man måste acklimatisera sig på ett eller annat sätt ;-)
Ha det bra Steve, kul att du skriver så ofta nu!

 

:-) Karro, du har otroligt gott minne när det gäller fotboll verkar det som! Matchen i onsdags verkar ha varit lite av en besvikelse?

Jenny, haha.. du får ta korvarna och ölen, så kör jag på fotboll istället.. :-P (Jag försöker skriva oftare.. :-)) ha det super själv!