The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Sommar, sol och skola!
En riktig, riktig lång dag har det varit. Kom hem kring tio efter att ha varit ute ända sedan kl 7.30 i morse. Det är tufft, verkligen. Speciellt för min rygg och magsäck. För min magsäck eftersom jag är usel på att fixa matlådor och motivationen att göra några blir om möjligt ännu lägre när jag tänker på att jag inte kan värma upp min mat på universitetet. Är det något jag inte klarar av så är det att äta kall lunch (eller dansk smörrebröd, hur mättande är det...?). Därför struntar jag blankt i att göra mig besväret, utan köper lunch istället. (Dyr utgift, jag vet. Men att göda mig själv går före frestelsen att samla pengarna på hög inför sommarens shopping...) Men när matsalen stänger på kvällarna så är det automaterna som gäller, efter att frukterna blivit uppätna. Det är ett hårt liv...

Tufft för min rygg är det för att jag definitivt kommer att få ryggproblem av att kånka omkring på de här blytunga böckerna dag ut och dag in. Vissa stunder av desperation funderar jag allvarligt på att inhandla en "tant-shoppingvagn". Eller kanske en ryggsäck? Usch, jag har inte burit på en ryggsäck sedan jag gick på mellanstadiet. (En frän Turtles ryggsäck var det!)

Jag var dessutom med om min allra första obduktion idag. Mer om det en annan gång. Men innan jag glömmer det, här kommer fler bilder av stan. Mer bestämt, är de av skolans närområden. (Dålig kvalitet eftersom de är tagna med mobilkameran, jag är inte så bra på att ta med mig den digitala.)
En av flera stigar till skolan


Porten till maktens centrum


Den ljusa hallen


En i mängden av underliga skulpturer. (Trampolin?)


Favoritstudieplatsen än så länge... (Ser ni inte likheter med Malmö Stadsbibliotek?)

6 COMMENT(S):

..*suck*.. vi är för lika du och jag..på ALLA möjliga sätt..! Så sluta härmas!

..*täcker för ögonen*.. om jag inte tittar så existerar inte den sista bilden.. lalalla lala la seeeer inte..!! (men resten var jävligt "fränt"! Visste inte att det var så vacker natur där du bodde :P Borde komma och hälsa på!

 

Oh förresten så tror jag att din klocka går fel 8-)..och Turtleväskan fick JAG plågas med i sisådär sjuhundra år bara för att du dumpar allt skit på mig!

 

Okej, släpp stoltheten och investera i en ryggsäck, det har jag gjort, en riktigt stor med höftbälte och allt! Heheh, det är ingen trampolin förstår du väl, det är där man "går på blankan", de som inte klarar sina tentor går ett hemskt öde till mötes :)

 

Betty, jag tänker och tänker, men förstår verkligen inte vad du menar... vaddå härmas?! Om det är någon som härmas så är det väl DU, härmapa! Och det är inte där jag bor... (inga såna bilder läggs upp! :-P) Det var DU som tyckte Turtles var coola... tills du såg att det existerade 'tjej-ryggsäckar' här i världen... (Vad var det om sista bilden... söng dá?!)

Caroline, det är faktiskt tillräckligt högt för att man ska möta ett hemskt öde på vägen ner.. :-P Ryggsäck med höftbälte.. hehe... Jag ska se om jag kanske hittar någon snygg ryggsäck hos ..eh.. välsorterade butiker. Annars kan jag ju alltid köpa en stor och snygg portfolio och se ut som en businessman varje dag på väg till jobbet... :-D sweet!

 

HAHA jag har svårt för att föreställa mig dig strosa runt med en tant-shoppingvagn, men det hade minsann varit rolig och se... :P

 

Shalia, jag tror du får vänta tills jag är 70 bast och ska till ICA för att handla snacks till filmkvällen med mina barnbarn, innan du får se mig med en sådan vagn! :-)