The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Överföring av dålig karma

Det är helt otroligt hur en natts dålig sömn kan påverka hela din resterande dag! Jag sitter nu med stressmage, eller kanske till och med magsår, inte över tentan utan över mardrömmar och lite annat trams.

Det hela började i förrgår när jag nästan som siste man gick från universitetet. En man virrade omkring i de tomma korridorerna med en pappersbit i handen, tydligen på jakt efter något en så sen kväll. Jag tänkte inte mer på det, utan försöker lite diskret gå förbi. Men han vänder sig om mot mig och jag är fast med en man i 40 års åldern, stinkandes av alkohol, och med en lapp i handen med krumelurer på. Han letade tydligen efter det Naturvetenskapliga fakultetet, klockan 23.00 på natten! Jag försöker på min bästa danska förklara för honom var det kunde ligga, och att det var bäst att återkomma på dagen när det fanns fler människor som kunde visa honom vägen. Men han insisterade på att bli visad dit. Jag pekade lite generellt åt det hållet där fakultetet låg, han tyckte det var tillräckligt och tackade för vänligheten och skakade min hand ganska kraftigt.

På väg hem under den cykelturen, var det underligt vindstilla, månen lyste upp vägen, och duvorna "hooade" i kapp. Rätt som det är segar bakdäcket samman, och en punktering är ett faktum. Vad körde jag över egentligen? Irriterad går jag resten av vägen hemåt. Den natten drömdes det om konstiga saker som fick en att känna sig sårbar och knäpp när man vaknade, men jag kan inte alls minnas vad det var som fick mig på det humöret. Snozzandet höll på i två timmar innan jag orkade dra mig upp...

Gårdagen var jag tvungen till att stanna hemma eftersom däcket var punkterad. Jag kunde bara konstatera att det återigen är bakdäcket som krånglar, jag tror att det däcket nog har blivit lappad och lagad minst 10 gånger nu. Snart är jag tvungen till att köpa ett nytt däck. Men jag orkar liksom inte skruva loss bakhjulet. Fåglar hade även skitit ner min cykel över natten..

Jag bestämmer mig för att läsa hemma istället. Sagt och gjort, det blev repetition av embryologin som jag fram tills igår tyckte var det allra svåraste. Men det visade sig vara överskådligt trots allt. (Den enda goda tingen sen i förrgår..) Men det känns som om något hängde över en, man är så himla trött på grund av alla drömmarna föregående natt, och man får mindre gjort än vad man helst hade velat få.

Igår natt var ännu hemskare. Jag rullade omkring och hade massa knäppa drömmar som jagade mig. Embryologin hade kommit till liv, och jagade mig med frågor om vad som differentieras till vad från de tre olika groddbladen i embryot, och den ständigt överhängande frågan var: "Varifrån utvecklas det urogenitala systemet?" Tänk er sådana små alien-liknande embryon som jagar en i drömmen med frågor, hur trevligt är det?

Så nu är jag här, med magsår och uppstressad. Mitt vidskepliga spöke säger åt mig att skrubba rent händerna med salt eller något för att rena de från gubbens dåliga karma. Mitt vetenskapliga spöke säger åt mig att gå hem och vila och äta ordentligt för att inte bli sjuk inför tentan. Mitt vakna jag säger att jag har gått och blivit knäpp i huvudet, så nu slutar jag...

6 COMMENT(S):

Låter ju lovande det där.. Har själv sökt medicin i Odense till hösten och hoppas för fullt på att komma in. Ser fram emot liknande mardrömmar.. Kul att jag sprang på din blogg i alla fall, är det okej om jag länkar?

Lycka till, och kom ihåg: Don't worry, be happy! :)

 

själv hade man en ytterst angenäm dröm. Men även om jag vaknade omgiven av denna underbara känsla, så innebar det också att jag kände hålet i min själ som denna dröm försökt fylla.

Jag håller fast vid det fina. Tänker positivt

 

Lol stevie boy...
Och fattemas röst säger åt dig att sluta stressa! Det är aldrig relevant när du en dag står på akuten att veta vilket groddblad urogenitalsystemet bildas... (Mesodermet? Det hade något med kloaken att göra i a f! :P) Du kommer kick ass. Och sånna drömmar har jag oxå haft.:P Blev då jagad av per(matte? Ib?) med cellbiologikompendier...

 

Nix, ingen intervju för mig, var några ynka poäng ifrån.. Men å andra sidan så krävdes det ju bara 50/95 för att få intervju, så mitt resultat var ju minst sagt dåligt haha.. Hoppas på betygen, och på att intagningspoängen sjunker lite när de höjer behörighetskraven.. :)

Stående frågan: Hur går det med danskan?

 

Poor Steve. Some of the English translation was rough, but nice feature. Birds were skitit down your bike? Are they shitting on your bike?

 

Jenny, vissa dagar saknar jag förmågan att tänka positivt...

Fattema, du är så duktig! Yes, urogenitala systemet kommer från intermediära mesodermet (tror jag.. :-P) Men jag vill hellre bli jagad av Per än av embryon!

Louise, ursäkta mitt sena svar, men danskan går bara bättre för varje dag som går. Och man känner sig riktigt stolt när en dansk säger till dig att du uttalar det med dansk accent. :-) Fast det är ordspråket och flytet som behöver tränas upp. Just nu pratar jag som en gammal gubbe på ålerdomshem som har tappat bort sin hörapparat... (lite för många "va?" ibland) :-P

Jesse - Nice of you to drop by :-)