The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Vår tid är ovärderlig

Snart är det åter dags för ännu en tenta med tillhörande stress och betygshets som jag skrivit om tidigare. Jag har alltid tyckt att det inte är det allra nyttigaste for medicinstudenter att ha olika betygskalor på deras tentor, vilket många håller med mig om. För när det väl kommer till kritan spelar det verkligen ingen som helst roll vad din läkare hade för betyg i 'Medical School'.

Dessa veckor som leder upp till tentan känns som en ständig kamp för att få tiden att räcka till. Det är en kamp mot klockan och den alltför ivriga sekundvisaren. Du ska hinna med skola, sociala liv, ditt välbefinnande och alla grundläggande behov som en människa kan ha. (Har jag antytt att jag gått över till 'the dark side' vad gäller att vårda min egen kropp som om den vore mitt tempel?)

Det fick mig därför att tänka på en sak häromdagen, trots år av irriterande citering av kinesiska ordspråk från min fars sida, att det är sant som ordspråket säger: '一寸光陰一寸金,寸金難買寸光陰'; att förlorade rikedomar kan återfås, men förspilld tid ej kan köpas för alla rikedomar i världen.

Just i denna stund påminner det mig om att inte slösa bort min dyrbara tid med att sitta och blogga utan istället fokusera på vad som är viktigast just nu - tentaplugg(!). Men samtidigt ger det oss alla även en påminnelse om att den tid som vi har blivit givna här på jorden är begränsad, därför bör vi göra det bästa av den tillsammans med våra medmänniskor, våra nära och kära. Vem kan veta vad som händer under morgondagen? (...eller om det ens kommer någon.)

2 COMMENT(S):

ooOOoooOOoh..därför du kommer över bror? :) Och svara på mina sms din lilla bulle!

 

Nej, inte därför jag kom(-mer) över ditt lilla charmiga skogstroll! Kom över för att mobba dig lite..