The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Dubbelansikten

Idag återvände jag till samma vårdhem som jag arbetade på förra sommaren. Sekvensen på hur allt försiggick den dagen då jag fick dödsbeskedet där på avdelningen spelades upp inuti mitt huvud oavsiktligt. Jag såg platsen, jag såg stunden, och jag såg känslorna målas upp framför mig. Mycket kärlek, men även enorma mängder lidande ryms i detta hus; en återspegling av det liv som utspelar sig utanför dess murar.

Jag hälsades likt en gammal vän på återbesök, men jag är inte gamla naiva Steve längre. Deras hjärtliga leende, omtänksamma ord och moderliga kramar behöver inte alls vara vad det verkar vara. Kalla mig gärna paranoid, men detta är verkligheten, inte bara på varje arbetsplats utan även i varenda hörn av vår värld där det finns människor. Vissa spelar detta spel ytterst skickligt, medan andra lättare genomskådas.

Vi människor kan vara väldigt manipulativa, falska och bedrägliga. Allt för att de sociala mötena oss sinsemellan ska vara så friktionsfria som möjligt. Du kan mötas av ett brett leende, ett vänligt ord och en öm kram, men vet du vad som sägs om Dig bakom din rygg? - Jag hör skitprat framförd av personal om annan personal framför mig, hur kan jag veta att inte samma skitprat florerar bakom min rygg när Ni sitter ensamma i fikarummet?

4 COMMENT(S):

det där stämmer tyvärr bara alltför väl... inte bara bland arbetskamrater... jag brukar försöka övertyga mig själv om att "så länge jag inte snackar skit om någon, snackar ingen skit om mig..".. kalla det naivt... men hellre känna sig som en god, ärlig människa än någon som går bakom ryggen.. även om det kansek alltid finns sådana som går bakom ryggen på dig...
/agnes

 

So true, So true..man blir nästan rädd för människans natur...I'm giving up hope bout mankind!

 

Den som talar illa om andra i din närvaro talar illa om dig i din frånvaro.

Det ligger en sanning bakom citatet....

 

Agnes - Instämmer, det är ju svårt att få alla att tycka om en. SKitsnack och skvaller är ju oundvikligt. Därför är det bara till att göra rätt för sig själv och försöka att inte bry sig om resten...

Elisabeth - har du någonsin trott på mankind?

Shalia - så sant...