The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

"Ett gott skratt...


...förlänger livet!"

9 COMMENT(S):

Hey....varför får man inte se resten av hålen......grrr......

//Dai sou

 

Hej. Okej, det här kommer låta konstigt, och du kanske inte är rätt person, men jag googlade "bli läkare" och då kom du upp, så... hej.

Jag kan ingeting om naturämnena. INGENTING. Jag gick Barn-och-fritid, där vi läste Naturkunskap A. Jag fick G. Jag valde Matte B som extrakurs, och var väldigt nära att få IG -den enda anledningen till att jag fick G var en extrauppgift jag gjorde.
Fysik, kemi och matte är typ den värsta mardrömmen som finns. Jag gick ut gymnasiet med ett snitt på 16, eller 17 om man räknar bort idrotten.
Jag vill bli läkare.

Vad tror du? Är det ens någon ide att jag börjar läsa upp mina betyg och plugga kemi och allt det där? ELler ska jag bara ge upp och satsa på något annat? Jag kan tillägga att det inte är lathet som får mig att inte kunna.. jag var iofs lat i skolan, men jag har svårt även när jag verkligen försöker.

/Tacksam för svar

 

Hahaha oj det var bull läge! Steve nu har du en svår uppgift att ta tag i! Är nyfiken på ditt svar :P

 

Hej anonym nr 2.

Jag vet att du frågade Steve, men som vanligt har jag också en åsikt :-)

Vet du varför du vill bli läkare?
Vad är det som gör att du vill?
Är du helt på det klara med vad det betyder attt vara läkare? Eller har du kanske en romantisk syn på yrket och glömmer bort allt det tråkiga och jobbiga som man måste göra/stå ut med som läkare?

Om du verkligen verkligen känner att det är rätt att vara läkare, ja då skulle du säkert klara av att läsa upp dina betyg. Det skulle vara jobbigt, och det skulle ta lång tid, och du skulle behöva plugga mer än du nånsin gjort. Mycket mer.

Du skriver att du har svårt att få bra resultat även när du försöker. Det betyder att det kommer vara en fruktansvärd uppförsbacke.

Och det är bara du själv som kan bestiga den, kämpa dig upp för den.

Jag tror inte att det är omöjligt. Men du får vara inställd på att det kanske kommer ta flera år innan du äntligen kommer in på läkarlinjen.

Och inte ens när du är färdig med alla förberedelser är det säkert att du kommer in.

Just läkare är hårt. Man måste nästan se det som ett kall, om du förstår vad jag menar.

Men jag hoppas att du hittar rätt väg. Ingenting är omöjligt. Bara nästan. :-)

 

Bokmald, tack för ditt svar!
Ärligt talat så har jag ingen aning om varför jag vill bli läkare. Jag skulle nog inte kunna svara på det ens om mitt liv hängde på det -jag skulle få ljuga ihop nånting. Men jag vill.. det är det enda jag vet.

 

:-) Tills jag har mer tid att spinna vidare på din tanke och ge dig ett ordentligt svar... ge aldrig upp oavsett hur svårt det kan vara. Før stunden kanske det kænns som rena pisset, men jobbar man hårt før ngt lyckas man till slut, æven om det kanske går ett bra tag innan man når målet, som Bokmald sæger...

 

Jag bloggar! Jag bloggar! Jag är duktig! Du är inte duktig! *räcker ut tungan*

 

Men dai sou, Vilka hål är det du saknar? ;-) haha

Anonym, jag ska bara utforska möjligheterna för dig så återkommer jag i dagarna! :-)

Bokmald, jag uppskattar att du lade ner tid på att hjälpa en medmänniska! Kunde inte ställt bättre frågor själv.

 

Det fullständiga maraton-svaret kan läsas här:

Omöjligt att bli läkare?

Trevlig läsestund! ;-)