The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Den onda sköterskan

Någonsin tänkt tanken att du har tröttnat på ditt jobb som sedan länge hat gått i rutin dag ut och dag in? Eller tänkt tanken på att söka dig vidare efter att ha gått upp och ner för samma korridor i 19-20 år? Gör då dina medmänniskor en tjänst och byt jobb!

Det är sorgligt att se att människor som arbetar inom vårdsektorn inte alltid är de vänliga, omtänksamma och positiva människorna som vi hoppas på att de är. Ibland kan det vara så att vårdpersonalen fastnat i en slentrianmässig vardag och ser ingen annan framtid än att stanna kvar och arbeta trots att det kanske inte är det mest lämpliga arbetet för dem. Det är ju tryggheten i att ha arbetat på samma ställe i så många år, och de arbetskamrater som har haft i nästan lika många år. Man tror att man vet bäst och alltid gör det bästa för patienterna. Men risken är att du för länge sedan redan har mist perspektiv på saker och ting.

När man börjar låta sitt humör gå ut över patienterna, då har man tappat sin självkontroll. När man inte har tillräckligt med tålamod att rätta till en kudde åt en 'besvärlig' gammal tant som måste ha den på ett väldigt specifikt sätt bakom nacken, har man mist omtanken för patienterna. Sedan när man börjar slita och dra i gamla sköra och bräckliga kroppar för att de är för långsamma med att vända, flytta och röra på sig, ja då har man helt tappat glädjen för jobbet som man har.

Du, din onda sköterska, sök dig vidare och överlämna din plats åt någon som har mer tålamod, omtanke och positiv energi att ge till våra gamla. What goes around comes around... Se fram emot att du blir den som slits och dras i om så där 30 år.

4 COMMENT(S):

Steve- måste tyvärr bara påpeka att björntjänst betyder en välmenande tjänst som får förödande konsekvenser. Det kan alltså inte användar i det här sammanhanget :P

Nu ska jag läsa resten av ditt inlägg

 

Tack för rättningen Jenny! ;-) Hoppas resten av inlägget var bättre. :-)

 

Åhh jag känner verkligen igen det här! Varför finns det så många bittra och trötta kvinnor inom vården? Det borde förbjudas, för det tar slut på all ens arbetskraft. Att ha en sådan arbetskamrat är tyngre än en tant på 100 kg som man ska lyfta med bara händerna!

 

Caroline - Det är sant, arbetskamraternas humör är viktigt.. Främst för patienternas välmående. Dessa bittra och trötta kvinnor har en tendens att lättare förlora sitt tålamod och börjar då slita och dra i de sjuka och gamla...