The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

'Vi gör det för barnens skull!'

Den klassiska frasen för att rättfärdiga ett förhållande som redan spruckit i alla kanter och hörn, och där det har tejpats så mycket att man knappt ser hur det såg ut från början längre. Känslorna är sedan länge glömda och den enda kvarvarande länken man har till varandra är just produkten av äktenskapet, nämligen barnen.

Misstagen begås av de vuxna, och konsekvenserna får barnen känna av. Oavsett hur man vänder och vrider på det är det just barnen som kommer i kläm. Det är de som får bevittna bråken, det är de som såras av orden som kastas ur munnarna på föräldrarna i stridens hetta, och det är slutligen de som kommer att få bära med sig denna börda genom resten av sina liv. Är det då av ren omtanke som föräldrar avstår från att göra dem till skilsmässobarn?

Vad som håller många tillbaka är rädslan. Man vet inte hur man ska hantera alla praktiska saker och allt känns oerhört motigt. Men ibland måste man våga ta steget, våga få till en förändring som förhoppningsvis leder till något bättre. Man måste helt enkelt våga släppa taget om det förflutna, innan man kan ta sig an framtiden.

Om ni nu gör det för barnens skull, se då till att göra det som är mest korrekt. Låt inte barnen bli en ursäkt för att ni ska fortsätta med er cirkus. Bara för att ni skiljs betyder det inte att barnen har förlorat någon föräldrar, eller att ni har förlorat något barn. Allt handlar i grund och botten om hur väl ni sköter det hela. Gör det för barnens skull...


2 COMMENT(S):

det enda rätta är väl att folk slutar bråka. Så onödigt och slöseri med tid.
Folk måste lära sig kämpa för saker och ting och inte tro att så fort man stöter på en "bump on the road" att det är lika med en världsundergång.

 

Jenny - Det är så sant! Den senaste generationen har inte riktigt uppfostrats till att kunna klara sig själv verkar det som... så fort det är trubbel i vägen står de handlingsförlamade och ropar på Pappa och Mamma...