The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Andarna i våra hjärtan

Det är i mötet med människor som vi får möjligheten att se en klarare stjärnhimmel. För det är då som vi uppmuntras till att se på saker och ting ur ett helt annat perspektiv. Det är farligt att man tror på att man är öppensinnad och objektiv, för inte finns det något som heter "objektivitet" i vår vardag. I varje ny situation applicerar vi våra gamla erfarenheter och fördomar, innan vi möjligtvis omvärderar dem.

Jag trodde att alla sjuka människor var så fulla av dem själva, innan jag mötte Honom. Svårt sjuk, men fortfarande så fylld av harmoni och medkänsla. Positiv och ser det ljusa i den situation som han befinner sig i just nu. Det betyder inte att han har gett upp kämpandet, utan han ser att det måste finnas mening, om än en svårbegriplig sådan, med Guds stora verk. Utifrån varje ny prövning finns möjligheten för människan att avancera i sin tro och hopp om att bättre tider väntar en när stormen har dragit förbi. Trots sin egen smärta hade han tid över för att lyssna på andra, och bruka det lilla inflytande han hade kvar till att försöka fria mig från det ok som tynger mina axlar. Han är i sanningen en Guds man, en prästerskapets fanbärare.

Trots de skiftande skepnader våra gudar tar, anser jag att grundpelarna i våra och de övriga religioner är detsamma. Det handlar i grund och botten om kärlek till oss själva och varandra, tron på mänsklighetens godhet, och hoppets lugnande slöja som sänker sig ner över krigets larm, fattigdomens elände och ondskans inflytande. Varför förenar inte tron oss människor, utan tvärtom segregerar oss ytterligare? Kommer Allah att straffa dig för att du sätter dina fötter innanför en kyrka? Vänder Buddha mig ryggen när jag nu har anförtrott mig till en präst istället för en nunna?

Det kändes vemodigt att behöva lämna honom i Guds händer. Även om min ringa insats på vårdhemmet inte skulle göra någon större skillnad för hans tillfrisknande, kändes det bättre att dagligen få möjlighet att hälsa på Honom, och samtala om de existentiella frågor som ständigt pockar på min uppmärksamhet. Men han sade: "Steve, jag har goda minnen av dig. Även om vi inte kommer att ses mer, kommer vi alltid att följas åt. Våra andar kommer att bäras av oss båda och alltid finnas hos varandra. "

7 COMMENT(S):

Jag är helt tagen, mycket vackert.

 

Fin text..jag är så imponerad
över hur bra du skriver.

 

Nej ett betyg kanske inte spelar så stor roll. men tackvare friskolorna har det blivit en betygs inflation. Det krävs
skyhöga betyg för en normal
svår utbildning så det är bara
dom från friskolorna som kommer
in när det kanske borde vara
en från en vanlig kommunal skola
som hade passat bättre.

Jag har inget emot friskolor
mer än att dom sätter för
höga betyg.. samma krav ska gälla
för alla. jag är trött på
deras myglande.

 
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
 
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
 

Sebbe, har du svarat på mitt föregående inlägg? Är lite förvirrad. Vad har friskolorna med mitt inlägg att göra? Friskolorna får inte göra helt och hållet som de vill, de styrs fortfarande av regler som gäller alla, (och de kontrolleras precis som alla kommunala). Jag tror inte att friskolorna är "snällare" mot eleverna än en kommunal. Och har du statistik på att elever från friskolor kommer lättare in på utbildningar som kräver höga betyg? Att det är så svårt att komma in på dessa utbildningar beror på att de är eftertraktade, det har inget att göra med om du kommer från kommunal skola eller en fristående. Samma krav för alla? Ja, då finns det inget "en vanlig kommunal skola som hade passat bättre". Då har alla rätt att söka.

Kan även tillägga att jag kommer från en friskola och jag fick kämpa lika hårt som alla andra för att få bra betyg, och har jag kommit in lättare på utbildningar för det? Nej.

Tack så mycket för ditt svar.

 

Tack så mkt Alexandra! :-)

Tack Sebbe! :-D