The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Ge av din tid

Ända sedan min ankomst till Malmö i slutet av juni, har jag haft ett späckat arbetsschema med få luckor här och där för att kunna stilla min sällskapssjuka (som J. så snällt har upplyst mig om). Att arbeta är ett nödvändigt ont, för jag behöver verkligen pengarna för att kunna betala den förbannat dyra hyran i Danmark. Jag leker med tanken att staten en vacker dag även beviljar CSN-pengar under sommarmånaderna så att alla heltidsstudenter också kan få lite betald semester. Det kommer så klart aldrig någonsin att inträffa, men tänk er tanken att slippa bekymra sig över alla räkningarna som ska bli betalda om man nu misslyckas med att hitta ett sommarjobb!

När man jobbar så mycket, missar man alla härliga sommardagar, man blir tvungen att gå tidigare från den balla festen (man kan naturligtvis prova att gå direkt från festen till jobbet, som alla tanter på jobbet påstår att de gjorde som "unga"), man kan inte luncha/fika när som helst, och trots att man är ledig från skolan har man svårt att hinna med allt som man inte hann med under pluggandet. Varför vill man ens jobba då, kan man fråga sig? Förhoppningsvis ger arbetet dig något värdefullt tillbaka. Det bästa är ju att man arbetar inom det område som man utbildar sig inom. Det handlar om att bygga sitt nätverk redan nu, det handlar om att skrapa ihop erfarenheter för livet, och helst ska man kunna utvecklas som människa samtidigt.

Men främst av allt, är när jag känner att jag gör en skillnad, att kunna göra en skillnad för en annan människa. Jag ger av min (arbets-)tid för att någon ska må bättre. Vissa dagar irriteras man över att man måste arbeta och inte kunna syssla med allt annat som man hellre vill göra. Men då tänker jag på att jag "offrar" lite av min tid som skulle spenderas med "lux-sysslor", för att någon annan ska kunna få hjälp med alla sina basala behov. När min omtanke, mitt sällskap och min hjälp är värdefull för en annan människa, då är mitt jobb värt mödan. Det kanske är så att all vårdpersonal har en dold önskan om att få vara hjälten för dagen, varje dag...

3 COMMENT(S):

Ja man jobbar lite för mycket under sommaren. Det kommer betala av sig i framtiden det lovar jag:)

 

Hej, googlade på lediga lägenheter i odense och din sida poppade upp. Tänkte bara kolla om du vet nån ledig som ligger ganska centralt. Har fått en på rasmus rask, men det känns inte så bra där...Hade inbrott första natten. rebecca

 

- Sebbe. Kanske ger det en lite fler erfarenheter... men annat än det vill jag inte säga att det ger. Bara tillräckligt med pengar att betala två månaders hra.. :-P

- Rebecca. Jag känner tyvärr inte till någon ledig lgh... Men skriv up dig här: http://www.studiebolig-odense.dk/

Det är ju bostadsgaranti för "utomstående" i Odense.