The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Stoff

________________________________________________________


Men vi människor, vad blir det av oss?

- Detsamma som vi har varit, stoff.
Den som är utbränd, kan inte brinna mer, han är död.
Ved är vi, som kringfladdras av livets lågor.
Livets gnista flyger från en till en annan.
Man tändes, flammar och slocknar.
Det är Livet.

________________________________________________________

4 COMMENT(S):

Hej igen! Jag kollar din blogg regelbundet nu faktiskt, och jag kan ju berätta att ditt senaste inlägg är något jag kan relatera lite till då jag läste igår om de nya tillträdesreglerna för högskolan som sätts i verket 2010, då det inte längre lönar sig att läsa upp sina betyg eller behörighetskomplettera på Komvux längre. Man kommer att delas upp i olika grupper, grupp I, de som söker med direktbetyg från gymnasiet, och grupp II, där sådant fall jag hamnar som både behörighetskompletterar och höjer mitt meritvärde i efterhand på Komvux, att tillhöra grupp II är detsamma som att man inte prioriteras lika mycket som de i grupp I (som om det inte redan är svårt att komma in på läkarlinjen). Det fick mig att tappa gnistan lite, eftersom jag känner större press att bli klar med behörighetskurserna så snabbt som möjligt, men det krävs minst ett år och klockan tickar... Ville bara dela med mig. MVH Alexandra

 

Det här var nog nästan det vackraste du skrivit hittills, Steve...Kram, Filip

 

kort text men väldigt beskrivande
bra inlägg
kram //sebbe

 

Alexandra - Tack för uppdateringen om de hårda förhållandena för alla som vill bli medicinare! Men bli inte stressad av det, utan ta ett steg i taget. Annars snubblar man lätt... ;-)

Filip - Jag önskar att jag kommit på det själv... Men sanningen är den att jag hittade en liten papperslapp häromdagen där jag hade krafsat ner dessa rader. Tänkte dela med mig av dessa fina ord.

Sebbe - Tacka den geniale som skrev dem. :-)