The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Bye Egypt - Hello Medical Genetics

Efter en oerhört härlig, minnesvärd och skållhett semester på Egyptiska rivieran, där lyxyachter kantade kustremsan och otaliga amerikanska lyxåk täckta med damm åkte förbi oss dagligen, kastades jag i tisdags in i plugget igen. Det känns vilset, det känns förvirrat och går undan! Jag klänger mig fast vid studietåget där bak och försöker landa igen. Men det är svårt när man så gärna velat ha åtminstone en ledig vecka till. (Sen efter den veckan, ytterligare en vecka...)

Det finns en hel del att berätta om Egypten, eller mer specifikt om Hurghada, där resan gick till. Både ris och ros, men mestadels ris faktiskt. Som en bortskämd västerlänning skulle jag aldrig någonsin kunna anpassa mig till livet där nere. Tänk er att vara utan trafikljus, det går väl inte an!? Då hade jag suttit och puttrat bakom ratten i något gathörn, väntandes på glesare trafik innan jag vågat köra ut på huvudledet. Eller alla extremt höga trottoarkanter som är i höjd med två trappsteg här hos oss. Det är ju rena träningenen varje gång man går i stan! Liksom hallå, har ni aldrig hört talas om -handikappsanpassad- stadsmiljö? När jag nu ändå är igång, kan jag lika gärna slänga en känga på stadens alla aggressiva försäljare, som alla i princip säljer likadana egyptiska -Made in China- souvenirer. De är påflugna, maniska lögnare och på gränsen till oförskämda vissa gånger. Ett exempel är på sin plats, vad sägs om att när jag ensam gick i stan med mina två tjejvänner fick höra: "Oh Chinaman, you very lucky man." eller "Oh, one man two girls. Casanova!" eller "I give you 2000 LE [Egyptiska pund] for her..." .

Det var lite ris det, men kroppen mådde utmärkt av värmen! Det är definitivt vad jag saknar just nu, där jag sitter i en tjock tröja och bara vill kurra ihop mig någonstans. Men ja, jag får väl leva på värmen som kommer inifrån när jag ser på bilderna från semestern. Återstår att se om den klarar av att mota bort höstrugget som redan är här i Odense.


Andy och jag beundrar utsikten nedanför Cheopspyramiden.

8 COMMENT(S):

men du Steve, ibland när du cyklar till Uni.. har tanken aldrig slagit dig ; "jäääädrans trafikljus, nu blev det rött..IGEN!"... fast visst.. lite riskabelt är det ju att inte ha något som dirigerar trafiken... men kanske vore en bra ide med ljus som bara lyser grönt....eller? :)

vore kul se mer bilder från resan!

ses imorn classmate...elelr casanova var dte kanske...
kram agnes

 

hehe kul inlägg:D så du sålde
inte din tjejkompis då? haha:D
helt sjukt

 

Jo, Island ar spannande och exotiskt, utan tvekan. Dock ar den har arbetsplatsen inte sa exotisk.. Och ibland kan det bli lite for chill, som nar man tillbringar ett antal timmar med att studera vita vaggar..

Men Island ar alla ganger vart ett besok!

 

haha, Agnes, jag bara äääälskar trafikljus ju oftare jag har varit utomlands! Ordning och reda, så som vi svenskar vill ha det. :-P (Fler bilder kommer upp senare :-)) kram

Hehe, men Sebbe då.. hade du sålt din Emma för 2000 pund? :-P Där var dock en snubbe som ville betala 100.000 Euro för en dag.. :-P haha

 

Men Steve! Jag hörde aldrig det där med 2000 LE for her.... Gud vad äckligt, tack för att du inte sålde mig, hehe.

/Rasha

 

Ohh Chinaman! You stuuudy be good doctor!

 

LOL! *menar inger illa, men* snigger. I bangladesh, they don't even care about what side they are driving in, so it could be worse! :-P

 

Haha, Rasha.. inte skulle jag väl någonsin sälja dig för ynkliga 2000 LE :-P

Ohh Bokmald, I'll try to do my best.. :-P

oh Nilse, I will not even consider going to Bangladesh now that I know about that! :-P heheh