The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Kanelbullens dag

Tänk dig en grupp söta dagisbarn som springer genom skogarna i söder, skrattandes och fnittrandes ute i det fria. Till synes utan bekymmer och någon tanke på det hårda livet som väntar när barndomens eufori är över. Hela truppen är väl klädda i sina heltäckningsoveraller i alla regnbågens färger för detta terräng som doftar av underbar natur, barrskog och grönska. Vem saknar inte åren i sitt liv då man gick omkring som en påpälsad Michelingubbe?

Rullvagnarna som dagisfröknarna har med sig öppnas helt plötsligt, och ut sprider sig en härlig doft som får varje barn att vända tvärt på huvudet för att skutta snabbt som sören tillbaka till lägerplatsen! Några snubblar av bara farten medan andra börjar skrika ut sin frustration över att inte skutta tillräckligt snabbt. Men vad gör det, för i slutändan får ju alla de här små energibollarna var sin vit plastmugg med röd saft i och en hemmabakad kanelbulle i vardera hand. Visst minns ni de dagarna? Visst minns ni när vi satt där på fuktiga trädstammar på marken och bara pregade in kanelbullen i våra små munnar, samtidigt som vi hade blicken fäst på grannens bulle?

Försök tänk dig samma situation men där vi byter ut den goda och saftiga kanelbullen mot... låt oss säga, Ballerinakex. Genast är det något som är galet, för det går ju liksom inte för sig. Kex mot kanelbullar är ju som att byta dag mot natt! Ge oss kanelbullar fattar'u väl! Ni förstår ju att det inte är samma sak.

Jag kan ju vara glad för mina framtida barns skull som får käka kanelbullar ute i det fria, för mina bulldagar är ju över. Jag misstänker att jag blivit drabbad av glutenintolerans. Alla dessa allergier och överkänslighet som drabbar denna kropp... This chinese really is the sick man of Asia...


10 COMMENT(S):

HAHHAHAHHHAH! Steve du är bara allt för rolig. Du verkar verkligen sörja att du inte får äta en inköpt kanelbulle! Det finns massor med glutenfria-recept på nätet, där du kan baka kanelbullar och massor med annat gott!

/Rashii

 

oh nej! så synd at du blivit glutenintolerant! stackars dig! but det finns ju gluttenfria recept på goda kanelbullar!

 

Rash, jag vet att man kan baka glutenfritt.. Men inte i det här landet! arhhhh.. :-P Jag gick en sväng i affären idag, finns inget gluten-fritt mjöl eller quorn whatsoever..

Nilse, det är inte bekräftat.. vet inte om jag vågar testa mig.. hehe.. tänk alla fikor ute på stan där jag kommer att "synda"...:-P

 

Prega...uttalas "preeeeeeeiiga" på ren skånska förmodar jag!? ;) /Filip

 

SÅ vitt jag vet så köpte du en bakelse idag.... Steve ;) Hur mådde magen efteråt? Ta en sväng förbi Kvickly, de har iallafall Quornfärs... så vem vet de har säkert glutenfritt-mjöl! ;)

/Rashii

 

Men! Jag hade skrivit en lång kommentar och så ser jag att den inte är här! buhu, buhu.

 

Alldeles riktigt Filip! :-P Rein skåunska häir vet du!

Hah, I'm busted Rashi! :-P Jag var ju tvungen att muntra upp mig själv.. sötsaker fungerar alltid! ..fråga bara alla tjejer ;-)

Men jenny, skriv om din långa kommentar en gång till! :-)

 

JAG BAKADE KANELBULLAR IDAG! SJUKT långt efter, men what the hell, bakade gjorde jag iaf! :D Är det inte pluspoäng till syrran eller vad?? Och de blev sjukt goda! Och perfekt storlek! Jag måste ha fått bakningsgenerna trots allt, du har bara lyckats undertrycka de alla dessa åren med din stjärnglans....

 

Så himmla gott tmed kanelbullar =)

Ha en bra dag!

 

Elisabeth, nej, nej, nej.. det beror inte på att jag har tryckt ner dina baknings-skills! Det handlar om att du bara varit LAT.. så nu när det inte finns ngn äldre brorsa som du kan utnyttja så är du tvungen att baka själv! :-P Men du kan skicka ner några med express-mail ;-)

detsamma GM.