The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Årsfest på universitetet

Enda gången på året som man har möjligheten att se festklädda danskar är på universitetets årsfest. Men även då gäller vitt skilda klädkoder beroende på vem du frågar. Det sträcker sig alltså från t-shirt och jeans till högtidsklädseln frack!

Jag funderade faktiskt först på att köra på smoking, men plånboken var för tunn, och dessutom ville jag inte riskera att känna mig alldeles för överklädd (som jag så ofta redan gör). Så det fick bli ett säkert kort med en tredelad kostym.

Årsfesten var ju något som vi hade sett fram emot med lagom höga förväntningar. Somliga tyckte att det är det roligaste som händer under året, medan andra ryckte lätt på axlarna och muttrade något om 'låångtradigt'. Vi har varit här så pass länge nu att vi vet om att ordet 'fest' i dansk bemärkelse skiljer sig något från det svenska. De fula betongsofforna från universitetets korridorer togs bort för kvällen i ära i alla fall. Hoppas någon knycker dem så att vi slipper eländet...

Där saknades festpynt, men det kanske är lite mycket begärt. Borden sträckte sig fram i alla korridorer ända fram till stora entrén, och placerades även i matsalarna. Detta är det närmaste jag kommer till en sittning à la Sverige-stil. Buffén var verkligen inget att skryta om och jag tvingade ner det lilla som jag hade lagt upp på min tallrik. Men stämningen var god och sällskapet trevlig. Vad mer kan man begära?


Aidi och jag.


Rashi och jag.

8 COMMENT(S):

Haha, jag tycker du ser ut att ha valt rätt kläder. Själv har jag det omvända problemet, om du är överklädd så är jag underklädd :)
En fests rolighet avgörs nästan alltid av människorna, endast i sällsynta fall av matens kvalité! /Filip

 

Det är väl bättre att vara överklädd och sticka ut som den som är stiligast än vara underklädd och se ut som den som har hamnat på fel plats i fel kläder? Eller? :P
Skitsnyggt val i a f...

 

Snygg du var Steve =)

 

Filip, du klär väl inte ner dig heller. :-P Tja, när det saknas roligt sällskap så är väl maten avgörande antar jag.

Fattema, visst är det kul att sticka ut med nice clothes.. :-P hehe.. Tack för bekräftelsen :-D

Tack Karro! :-)

 

Är det meningen att du ska matcha Rasha eller blev det bara så? :P DU MÅSTE HA BETALAT DE FÖR ATT TA BILDER MED DIG!!! DU VILLE SES MED DE SNYGGASTE TJEJERNA!! SKRYTMÅNS!!!

 

hahaha, syrran! Du är väl bara för söt! :-D Jag kommer aldrig att kunna lura dig.. ok, I confess, I did pay them! hahaah ;-P

Gissa Betty, är jag den personen som matchar? ;-)

 

oooh! you are such a pimp! (<-- don't take that the wrong way) ;) are the bautiful ladies seem to flock around you, no?

 

haha :-P I was lucky that evening and persuaded two beautiful ladies that was willing to take pictures with me ;-P