The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Tecken på att man börjar bli arbetsskadad

Jag slarvar något så fruktansvärt med min sömn, och borde veta bättre. Men vad gör man när dygnets tjugofyra timmar inte räcker till? Nåja, lite självkritiskt så vet jag att det naturligtvis beror på dålig planering och sviktande självdisciplin. Men en vändning är på väg känner jag. Att jobba med något studierelaterat arbete är bevisat att vara till nytta för studenten enligt vissa studier, och det har jag ju börjat med. Att träna är bra för välbefinnandet, vilket jag nu ska börja med efter att ha köpt ett gymkort (som förhoppningsvis inte bara kommer att ligga och damma där hemma).

Men på grund av att det snart är dags för tenta och jag känner mig helt desorienterad, har min oro naturligtvis visat sig i mitt undermedvetna. Nattens REM-sömn är nog den ena stunden på dygnet där bearbetning sker av mina upplevelser.

Igår natt så drömde jag om att jag cyklade mot universitetet, och hade stannat för rött vid en korsning. Då kommer plötsligt en kille cyklandes förbi mig, och rakt ut i korsningen. Jag står stilla och följer killen med blicken samtidigt som en taxi i full fart kommer från vänster och kör på honom. Killen tumlar bakåt och huvudet faller i en vinkel mot mitt främre framhjul. Vad gör jag? Jo, jag lyfter bort min cykel sidledes så att killen ramlar på asfalten istället för på min cykel. Sedan står jag och tänker över om jag borde ringa 112 eller kanske börja se efter killens skador. Eller är det tid för hjärtmassage? Mitt drömmande Jag bara står och tittar på, helt oberörd av vad som har skett framför mina ögon.

Vad vill mitt undermedvetna säga mig? Att jag har blivit kallsinnig, att jag är en handlingsförlamad person, eller att jag ska se killen som ett avskräckande exempel på dumhet i trafiken?

3 COMMENT(S):

Drömmen visar att du reflekterar över möjligheten att du skulle bli avtrubbad, vilket egentligen betyder att du genom att "recognise" ett möjligt problem i ett så tidigt stadium inte löper någon större risk att bli en kall, oempatisk läkarrobot ;-)

 

Jenny, varifrån får du alla dessa smarta kommentarer? :-P Vill du inte bli min personliga drømtydare? :-)

 

Nu är min blogg tillbaka:D