The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Aldrig för gammal för Disney

Kan man någonsin bli för gammal för Disneyfilmer? Svar nej. Kan man inte översköljas av en massa nostalgi var gång en Disneyfigur poppar upp på rutan? Svar njet. Min lillebror skulle däremot inte hålla med mig, utan säga: "Såå töntig du är!"

Det är underligt egentligen att den generationen som kom efter oss, är mycket mer lillgamla redan från tidig ålder. De har så bråttom att växa upp och vara "tuffa", att de oftast glömmer bort att de fortfarande är barn. Om vi är den så kallade IT-generationen, vad är de då? De praktiskt taget föddes med en mobiltelefon i handen, och man ser två-åringar som petar på tangenterna snabbare än sina föräldrar.

Vad jag menar är att Disney's inflytande över barnen har minskat, och därmed dess förmåga att trollbinda barnen i dagens samhälle. När de tittar tillbaka på sin barndom om 10-20 år kommer de inte minnas någon speciell Disney-film som de tittade på tillsammans med sina syskon, kusiner eller vänner. De kommer att minnas den senaste James Bond filmen, och vilka coola vapen som han använde mot skurkarna. Bli inte förvånad om de fäller någon kommentar om bond-brudarna också.

Filmen Spirit - Stallion of the Cimarron, tillhör inte riktigt de klassiska filmerna som jag växte upp med, men filmmusiken är underbar. Jag ser mig själv och My brother, under the sun...

3 COMMENT(S):

snyft snyft... inget blogginlägg som hyllar din lillasyster på hennes stora dag..!

 

Under mitt lilla lov (som jag verkligen redan saknar!!!)så hade jag och mina kompisar en Disneykväll =) Vi såg gamla klassiker som man tittat på när man var liten. Det var jättekul. Man blir verkligen aldrig för gammal för Disney!

 

Ohh, vad trevligt Karro! Kan vi inte också ha Disney-kväll? :-) Vilka klassiker förgyllde ni er kväll med?