The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Anatomisk (mar-)dröm

Oh ja, visst ser jag charmen med att studera Netters fint tecknade och färgade strukturer över minsta lilla benknopp och sena i vår människokropp, men vilket slit! Jag kan räkna på min ena hands fingrar att det har gått exakt fyra dagar sedan denna modul började, och jag känner mig redan halvt färdig. Jag ligger efter i läsningen, och befinner mig i en allmänt "borta med vinden"-tillstånd utan att ha en aning om hur jag ska tackla anatomin.

Inte kan det väl vara meningen att jag ska gräva ner mig i någon mysig, kall jordhåla och gro där tills våren tittar fram igen? Jag har ju alltid läst så himla långsamt också, och det ju verkligen en stor nackdel när så enorma mängder ska läsas igenom. Hade så gärna behövt lära mig att läsa snabbare. Den där "stora-skutt" tekniken kan ju knappast användas när det är meningen att jag ska kunna och förstå hela texten.

Ack ja, tvättpåsen svämmar över utan att jag orkar tvätta, får antagligen köpa boxershorts igen. Jag kommer inte vara lika hemsk som en f.d. kollegas man i alla fall, där hon till sin förtret fann tre stora kartonger fyllda med smutstvätt skyltat: "Skjortor", "Underkläder" och "Byxor", när de flyttade ihop. Tydligen hade han gått och köpt nytt, när han inte hade tid att dumpa tvätten hos sin mor.

Nu är det tillbaka till verkligheten, "Anatomy calling Steve". Men det slutar väl bara med att jag sitter och organiserar mina papper. Det är jag i alla fall briljant på! Borde kanske jobba som läkarsekreterare istället...

6 COMMENT(S):

men du vi kan ju läsa ikapp tillsammans på jullovet... biblan+ vi+netter = sant....:)..... då har vi ju dessutom snälla föräldrar till hands som kan tvätta vår tvätt ;)... kramus agnes...:)

 

Hahaha! Va underbart å höra att du också börjar sortera papper när du sätter dig ner för att plugga, händer mig väldigt ofta, thihi! :)

 

Hoh, om jag känner igen mig. Anatomin har tagit sitt vansinnesgrepp om mig med fyra veckor kvar till tentan. Jag fördömmer den dag evolutionen kom på något så förkastligt som övre extremiteter! Argh!
Men det är fint med lite papperssortering emellan, nästan som meditation. =)

 

Agnes, det är bra att du är så optimistisk!! :-) Sånt gillar vi! Men ingen god idé att jag skjuter upp allt till jul.. så kan vi börja repetera då ju.. kan ta upp julegrisen och peka på vad alla muskler heter.. går säkert hem hos familjen.. :-P Kram

Caroline :-P sortera papper är halva nöjet med att plugga ;-P Kram

Diarium, oh, då är det över lagom till jul för din del! Kan du koppla av sen.. Vi har det hängandes över oss ända fram till början av nästa år :-P

 

Om det är någon tröst har vi en anatomi/histologitentamen innan jul och den stora "riktiga" tentan i rörelseapparaten + neurologi den 15e Januari. Så även vi får äran att spendera julen i någonslags tentafrenzi blandat med glögg och pepparkakor. =) Kram!

 

:-) nog känns det det lite mindre ensamt ombord på båten! Vi får skåla in nyåret med champagne i ena handen och Netters i andra! :-) kram