The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Kära Odense kommun

Var tar alla era pengar från de höga skatterna vägen egentligen? Ta inte illa upp, men stan känns inte särskilt väl underhållen någonstans. Buskarna på människor som går på stan är förmodligen mer välansade än de som kantar stadens stigar, gator och vägar. Belysningen är lika bra som den i gränder som leder till någon undangömd bordell eller sexbutik. Ökar ni på ljusstyrkan när det blir mörkare tider, eller sätter ni på fler dimmer och rörelsedetektorer som sparar på elektriciteten? Spara i all ära, jag vet om att det är extra viktigt i tider när den globala ekonomin är på nedgång, men jag är ju mörkrädd.

Jag saknar Malmös stadsplanering ganska ofta, som blev prisad för deras arbete med att smycka det offentliga rummet i staden. Kanske hade det botat er idétorka om ni tar en hygge-tur över sundet till Malmö och studerar stadskärnan, där Tussilago går hand i hand med herr Civilisation. Jaja, jag vet att det är dyr öl i Malmö, men ni kan ju alltid köpa lite svensk snus med er istället. Under julen är det faktiskt riktigt stämningsfullt med massa levande och icke-levande ljus överallt, istället för de gröna plastgirlangerna som är uppsatta lite varstans här i Odense. Ska jag vara ärlig har jag ännu inte sett någon som är ute och sopar, krafsar eller putsar. De råkade nog vara på pilsner-paus just när jag var på språng.

På tal om skrubbande, måste jag berätta att jag tillbringar mer tid med att laga däck än vad jag gör med min fästmö, Frau Atlas der Anatomie. Mitt bakre cykeldäck är nu en prickig pölse med 10 lappar, 8 av dem har jag fått av kära Odense. Men visst kan det vara svårt att hålla rent, när varje dag är en enda fest! Langa hit pilsnern, så kör vi igen! En lille? Neej, en stoor en!

Klunk, klunk, klunk... smash!

3 COMMENT(S):

Rosengård var faktist riktigt
trevligt:) Nu var jag ju inte där
jättelänge så fick ju inte se
hela sanningen, men blev verkligen positivt överaskad:)

 

Men Steve, vilken snuskig text. "Buskarna på människorna är mer välansade än..."

Sitter du och skriver sensuella noveller på fritiden? Har allt studerande av anatomin satt sig på hjärnan? ;-)

När kommer du vara i Sverige över vintern?

Gotta see you!

 

:-P Jenny, om det är en sensuell novell, så måste jag vara urusel på att skriva såna! haha... Jag kommer till Sverige lagom till jul. Har du redan anlänt till fosterlandet? You'll see me! :-)