The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Let the anatomy days begin

Äntligen har det som jag med skräckblandad förtjusning sett fram emot ändå sedan dag ett börjat! Kroppens anatomi med alla dess fascinerande funktioner och ändamål, dess unika utseende och form, dess makalösa precision och kontroll. Det är fullständigt korrekt när jag säger att dessa åtta följande veckor kommer att bli väldigt händelserika. Det vill säga att mycket kommer att hända inuti huvudet på en, när travar av papper ska matas in och telefonkatalog-tjocka böcker ska läsas igenom.

Idag hade vi vår första anatomigenomgång i en av de där vita, kalla och kliniskt stela salarna i medicinare-ändan av universitetet. Den karakteristiska lukten av formalin, som likdelarna ligger i, mötte våra näsor direkt vid dörröppningen. Det som somliga säger, att man avtrubbas efter hand ju fler gånger man har sett dessa "kadaver" (som vår lektor kallar det), stämmer förmodligen ganska väl. Jag vet inte hur de andra känner, men jag störs knappt av de halvt stympade kropparna och benbitarna som ligger på metallbänkar längre. Men det är nog en bra bit kvar innan jag kan ta upp delarna och peka och peta på dem som våra instruktörer gjorde idag, utan att ha handskar på. Grymt fräscht när en av dem sedan kliade sig i kinden med sitt ena lillfinger.

Vad som möjligen kan stjälpa bägaren nu är inte min brist på intresse, utan snarare bristen på ork och koncentration. Jag nästan somnade på föreläsningen idag, och ögonlocken kändes som blylock. Undrar om det finns någon mirakelkur där man kan prestera mer på mindre sömn, typ hyperaktiverande preparat...


Leonardo da Vincis 'Den Vitruvianska mannen'.

3 COMMENT(S):

Visst finns det sådana preparat du söker...

 

Koffein plus nikotintuggummin! Gör susen (fråga en som vet!)Annars kommer adrenalinet att hålla dig vaken, pigg och alert. (återigen, nån som vet. :P)

LOVA MIG, STEVE! Lova mig att aldrig någonsin peta på ett lik utan handskar! Aldrig! Trodde sånt endast förekom i öststaterna, men tydligen behöver man bara korsa sundet! Fy för handledaren som gjorde så!
Annars så hoppas jag det går bra för dig. Och njut... för det här är medicinpluggande när det är som bäst! Och klarar du dig vet du att du kan klara vad som helst! Charmen med anatomi!

 

Tell me Jenny! :-P

Jag tror inte adrenalinet hjälper mig Fattema.. :-P Det verkar inte vilja utsöndras. Så jag ska nog inhandla niko-gummin snart :-P

Men ja, jag ska inte ta på liken utan handskar :-P Men min ena handledare lånade min penna för att visa strukturer på ryggkotorna idag... Han hade naturligtvis inga handskar igen, och min penna luktar formalin nu. Jag funderar på att dränka den i sprit innan jag använder den igen..! Kunde ju inte brustit ut och sagt: "Nej, inte min penna med dina fingrar som varit på liken!" ;-P