The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Efter julen kommer...

Hoppas alla spenderat en trevlig jul med den/dem som man önskade vara med!

Min julhelg spenderades med familj och ytterligare några släktningar. Det var inget speciellt utan en vanlig "getting together evening" med en underlig blandning av svenska julbordsrätter blandat med annat kinesiskt "hitte-på"-rätter. Jag orkade inte äta mycket mer än en vanlig tallrik, medan en och annan kusin som är betydligt mindre än vad jag är, åt otroligt många tallrikar. Därför betalar jag aldrig för att äta på bufféer, eftersom jag alltid känner mig lite smått lurad efteråt.

Julklappar ger vi varandra också. Alla älskar ju att få presenter, speciellt kineser. Oh, vad syrran min överraskade med sin gåva. Jag blev så imponerad och glad över den! Så ja, ni kan ju tänka på det till nästa år, har ni tillräckligt låga förväntningar så garanterar jag er överraskning efter överraskning! (Haha!)

Att vara tillbaka i Malmö är trevligt faktiskt, att andas in den friska luften är uppfriskande! Jag trivs med att vandra framåt gågatan och plötsligt möta en främlings leende ögon, samtidigt som man småler lite tillbaka. Det är skönt att få lite ny inspiration på modefronten också! Folk är betydligt djärvare och modigare när det gäller deras klädsel här i Sydsveriges metropol. Där är en härlig blandning av alla möjliga människor och stilar. Sånt gillar jag!

Efter julen följer nu några dagars kaotisk köpmani överallt i staden! Det känns helt plötsligt rätt att sätta sprätt på bankkortet, av någon underlig anledning. Jag är på god väg att förnya min garderob. Men vet ni vad, jag talar nog för alla danskar som invaderade/-ar Malmö i dagarna, det är underbart låga priser här i Malmö i jämförelse med dem i Danmark! Min köpfest fortsätter...


Ich und meine Mutter

7 COMMENT(S):

O, nu blev det "the Image of Steve" också :) Vad söt du är.

 

Du tycker väl alltid att det känns rätt att sätta sprätt på bankkortet? ;-P
Stilig bild på dig Steve, och en härlig bildtext på grammatiskt korrekt tyska- det gillar vi!

Ses vi i det hagalna vimlet?

 

Me like.. hängslen! Mummy var också söt!

/R

 

Hej!

Har en fråga angående bostadsbidrag. Hur får man det och varifrån?

 

steve steve! jag käner detsamma! så härligt va tbx i malmö och få ny enegi och bli inspirerad av stan och allt som hör till! i love!!! och det verkar som om du precis som jag förträngt mkt som har med läsning att göra hehe... men vad fasen! gott nytt år! kram agnes

 

Efter julen kommer... ångesten


/R

 

Herzleid, hehe.. det brukar väl vara en del bilder av mig med, eller? :-P Men tack så mycket för komplimangen! :-D *ler*

Jenny, hehe.. bankkortet kvider nu.. jag ska låta det vila.. ngn dag kanske :-P Tyskan har jag ju fått fr dig! ;-)

R, mummy is happy to have her son by her side! :-P Därav sötheten.. :-D Me like hängslen också..!

Emelie, man ansöker om bostadsbidrag på närmaste Borgerservice (Medborgarkontor) där du ber om en ansökningsblankett som både du och din fastighetsägare fyller ut. Sedan upplyser du på din danska bank om vilket bankkonto som ska bli ditt Nem-konto (där det inbetalas.) Läs mer under fliken "Tips/Övr Danm"

Hehe Agnes, det är sant.. läsningen har fått vila lite grann.. Man måste tillåta sig själv att vila lite innan tentaplugget startar! :-P Gott nytt 2009! Kram

R, det är efter nyår som ångesten verkligen slår in! ;-P