The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

En tur till Köpenhamn

Tillbaka i hemstaden igen efter en resa med en über-tung resväska fylld med anteckningar och böcker. Jag har lärt mig att resa lätt nu, med några praktiska ombyten som passar till alla tillfällen som skulle kunna dyka upp, men de där medicinska böckerna kan man inte precis bara stoppa ned i fickan och ta dem med sig hem. Resväskan vägde nästan halva min vikt!

Efter en stillsam kväll med familjen, och knappt någon kontakt med vännerna på grund av en telefon som inte kunde ringa ut till dem, bar det av igen till Danmark. Men denna gång bara över sundet till Köpenhamn. Äntligen skulle jag få tillfälle att besöka Bodies-utställningen som har varit så omtalad. Mina förväntningar var inte skyhöga, men jag hade trots allt vissa förväntningar på vad det skulle innehålla.

Det blev tyvärr en liten besvikelse för min del. Min syster och en vän däremot, tyckte den var intressant och cool. Hon tyckte till och med att hon fått ett bra tillfälle att plugga lite anatomi, men det enda som hon upprepade för mig var "Ja, så har vi ju femur... och.. eh.. ja, jag vet vad femur är nu." -Stort grin- Resten försvann väl med upphetsningen över att få fika på Café Norden och få sätta tänderna i deras chokladtårta.

Utställningen innehöll en hel del inre organ och väldigt fint preparerade exemplarer av hur artärsystemet såg ut på armen till exempel, men sämre var det med helkroppsexemplaren som visade både ben och muskler. Det såg ut som att det var torkade kroppar, så det visade inte alltid de korrekta proportioner av muskelmassan på de olika ställena på kroppen. Sedan var där högst 5-6 dissekerade kroppar som ställdes ut. Men för medeldansken /-svensken är utställningen en väldigt fascinerande och upplysande kringvandring över människokroppen. För alla er som inte är läkarstudenter och är i närheten av Köpenhamn kan det vara värt ett besök innan de stänger ner.

Resterande dagen spenderades med shopping, men det köptes inte så mycket. Det beror ju dels på att saker och ting är dyrt i Köpenhamn, men även på grund av att min syster inte pallar gå omkring och shoppa under längre stunder utan att börja gnälla och bröla. Hon spelar helt enkelt inte i min liga.


Två tokstollar på Rådhuspladsen

2 COMMENT(S):

Oh man I miss you! Kul att ni hade kul, ville bara säga att sista bilden ser ut som "kan du sige som en Hest, meeeheeee" =D


God Jul!

/R

 

:-D Miss you too!
haha.. sista bilden var ett försök att hålla inne ett skratt när syrran fjantade sig.. Vi lyckades så bra båda två som du ser! :-) God fortsättning!