The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

I väntans tider

Inget var planerat, inget var bestämt. Men vid 19-tiden satte jag mig på sadeln mot Sct. Hans kirke för att bevittna årets svenska luciakonsert, som utgjordes av mestadels svenska studenter. Kyrkan var så otroligt fin med vackert dekorerade valvbågar och takmålningar som för tankarna till ett riktigt himlavalv. En sann kulturskatt!

Det är som en kompis kommenterade igår, när man sätter svenskar utomlands i ett år, kommer även killar att ta sig hjärtat och sucka av hänförelse när lucian tillsammans med tärnorna skrider nerför altargången. Det är en helt ny gemenskap som vi delar med varandra, förutom studierna då. Jag gissar på att större delen av de närvarande igår var svenskar och som läser medicin. Men naturligtvis var där många danskar som ville bevittna "den svenska lucian".

Jag var så hyper när jag åkte hemifrån att jag glömde att ta med mig en kamera. Vilken ossis! Men när konserten väl började var det inte en kamera jag saknade, utan det var en ljudupptagare! Gårdagens luciatåg är det i särklass bästa jag har bevittnat live någonsin, otroligt vackert, stämningsfullt och framför allt professionellt! I kombination med att vissa av låtarna ackompanjerades av en skicklig gitarrist som spelade med fingerplockning (min favorit spelstil), var jag helt uppköpt. Kunde inte ha blivit bättre. De hade mig redan på första tonen! Önskar bara jag kunde få tag på de noterna till gitarrarrangemanget...

En kväll som planerades för studier slutade i puben och senare på klubben. Vad ska jag säga, spontanitet är verkligen underskattat! Vi hade roligt all night long...


Ljuvlig musik för mina öron!


Packade som sardiner genom hela natten! Värre än då jag var i Hong Kong nästan!

(Ursäkta bildkvaliteten..!)

2 COMMENT(S):

hahaha.. BRA att du hade kul! Det var ju länge sen man hörde att du hade det.. :P Lillsyrran är varm i hjärtat för sin lille bror nu! MWAH på dig! See ya soon in the löövely Malmååoo!

 

Din store bror är varm i hjärtat för att hans lilla syster är varm i hjärtat för hans skull... :-P ..btw, jag kan ju inte rapportera om alla utekvällar för ofta, tänk på att våra päron läser.. håhå ;-) (Det är nog därför som du har tagit paus i bloggandet! ;-) )