The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

På dissektion, Dag 3

Jag är sliten och trött, det beror inte bara på dissektionen, utan mer på allt som har med anatomi att göra. Sömnen, livet och ens hälsa blir lidande. Jag verkar inte vara bra på det här med att planera min tid väl, eller att kunna koppla bort studierna emellanåt. Därför att anatomi-delen är läkarprogrammets eldprov, antingen bär det eller så brister det. Det måste helt enkelt klaras!

Jag har aldrig varit den briljerande eleven i klassen, och lär aldrig bli det heller. Utan det som jag har uppnått hittills är ett resultat av väldigt hårt arbete och många långa nätter av studier. Vad man inte har i hjärnkapacitet får man kompensera med hård vilja. Man snubblar och faller omkull många gånger om, men det är kanske ännu mer lärorikt att ha varit på botten än att ständigt ha svävat omkring på toppen, ovetandes om det hårda livet.

Vår ursprungliga grupp på sju personer har reducerats till tre idag. Det ger oss som är kvar lite mindre tid för varje region som måste gås igenom, men samtidigt mer utrymme att utforska större sammanhängande områden. Vi tre som är kvar samarbetar och kommer bra överens. Även om det fortfarande känns olustigt för mig nästan hela tiden, är jag så pass lugn och avslappnad nu att vi alla tre kunde föra ett normalt samtal medan vi höll på med dissektionen. Man verkar vänja sig vid allt så snabbt, bara för att man tvingas till det. Att ha hunnit gå igenom hela rörelseapparatens anatomi på mindre än sex veckor, är att göra det i en ryslig fart! Vi har helt enkelt inte tid att stanna upp för länge, med fruktan att hamna för långt efter.

Lukten var inte så besvärlig idag heller, kände praktiskt taget ingenting, förutom när jag stack nosen för tätt inpå. Beror nog på den kraftiga förkylningen som jag har dragit på mig nu. Har inte råd att bli sjuk nu, verkligen inte...!

3 COMMENT(S):

Danmark som Sverige, Anatomikursen är sig lik överallt...
*Oups* förlåt. :)

Håller med om att 6 veckor är för lite. Vi tentade för 2 veckor sedan, och väntar spänt på resultatet.

 

Spännande läsning det här om anatomin!Måste var jättespännande att se hur allt ser ut innuti, jag skulle vilja se, det är nog en upplevelse, men lukten verkar inte lockande...

 

Haha, liten ordvits där ja.. :-P Anatomikursen kan nog inte vara så mycket annorlunda. Men visst läser ni på latin? Har hört att man snart går över till engelska nomenklatur. Håller tummarna för er skull, det har säkert gått bra!

Caroline, jo.. det är intressant.. jag är bara inte superglad för det.. :-P