The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

På dissektion, Dag 5

Sista dagen innan juluppehållet börjar. Det blir två veckors värdefull tid för att kunna läsa ikapp all fysiologi och biomedicin som jag ännu inte hunnit igenom. Tummen upp för det, säger jag bara. Medan alla andra "vanliga dödliga" slappnar av och roar sig över festmåltider tillsammans med familj och vänner, ska jag ständigt gå omkring tänkandes på att jag ska ha en tenta knappt två veckor efter vi börjar skolan igen. I vanliga fall hade jag bara kastat böckerna i ett hörn och tagit upp läsningen efter nyår, men det går inte att göra på det viset med det här.

Motorsågen gick varm idag. Sista etappen på dissektionen är den där vi sammanfattar det som vi har gått igenom under veckan och ser över våra egna kunskapsluckor, och mina verkar vara alltför många. Ljudet av när sågen sakta gick igenom benstrukturen har etsat sig fast på trumhinnan. Jag är så pass avdomnad vid det här laget att jag inte reagerar på ovanliga företeelser längre. Jag rycker som mest lite smått på axlarna och bara väntar på att ännu mer exceptionella saker ska ske framför mina ögon. Det finns ännu så mycket inom detta område som jag ännu inte har sett, som jag inte vet om, och som ingen annan förutom de insvurna är medvetna om existerar. En helt ny värld är på väg att öppna upp sig för mig.

Kvällen spenderas lugnt och trevligt, innan en skön och lång natts sömn väntar. Det är jag värd, det är min kropp värd. Och det är bäst att jag tar hand om den bättre, annars blir jag något skräckexempel som framtida läkarstudenter får kika på.

2 COMMENT(S):

Hej Steve! Allmän fråga: Har du fullt lån från CSN? Vad har du för hyra? Hur mycket lägger du på mat på en månad? Känns som om jag kommer få räkna ören.. Hur som helst. Ha en riktigt skön jul och se till att vila upp dig ordentligt, det förtjänar du!

 

Hej Louise! Hemma fr resan nu? :-)
Jag tar fullt lån ja. Pengar på mat varierar beroende på om jag lagar det själv el köper mat som ngn annan har lagat.. 1500+ dkk, tror jag. Om du bor lite dyrare så ja, du lär behöva räkna ören! :-P

Ha en riktigt god jul själv! Vila upp dig innan ditt liv som stud. med. börjar. :-)