The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Swing it like Tiger Woods

Jag har gjort ett nytt inköp, kära vänner. Det är tyvärr ingen ny vinterrock som jag har gått och suktat efter, utan en liten klubba. Den är multifunktionell, ska ni veta! Du kan svinga den hur du vill, slå med den var du vill, och blir du sur eller irriterad på din patient, är det bara till att vända på klubbjäveln och sticka honom eller henne med spetsen (för att testa patientens smärtrespons naturligtvis, mhm!). Ännu en finurlig finess är att du kan stämpla dina patienter med den plana, kalla ytan på hammarhuvudet.

Den här lilla skönheten till reflexhammare kallas för Babinski. Troligtvis efter den franske läkaren J. Babinski som utarbetade ett neurologiskt test av CNS, det s.k. "Babinski reflex". Reflexhammaren känner sig lite ensam just nu, men inom en snar framtid ska ett stetoskop inhandlas också. Aida ska naturligtvis köra på ha "all pink", precis som hennes favoriter i tv-serien 'Grey's Anatomy'. Men jag ska vara lika fantasilös som vanligt, och köra på "all black", of course.

2 COMMENT(S):

Ey! Jag har all black! Och det är för att det är sexigt!

 

haha, kände du dig förolämpad Fatoma? :-P Men det är sexigt för dig! ;-) Du kombinerar all-black utrustning med en färgglad personlighet! :-P Medan jag går i 'killfärger', dvs svart, vitt, grått... Du förstår min poäng? :-P