The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Ingen vanlig klocka

En ny väckarklocka till min samling av hjälpmedel som ska hjälpa mig vakna om morgnarna. Jag minns att jag som barn såg en sådan inne på min farmors rum och tyckte att den var så himla cool. Sedan har den försvunnit från marknaden fram tills det att Ikea fick kineserna att tillverka de här mekaniska klockorna som man skruvar upp på baksidan. Lite så där retro över det hela. Jag lär vakna på morgnarna hädanefter, men vilket morgonhumör folk kommer att få bevittna...

Faktum är att det här är en "second edition", eftersom jag redan ägt en liknande klocka sen innan. Men den hamnade i soptunnan efter att jag medvetet kastade ner den där. Förklaringen till att jag kastar något som fungerar? Nej, det beror inte på att jag ville ha något nytt och inte orkade vänta på att den skulle gå sönder, utan närmast något övernaturligt.

Min vän omkom ju i en trafikolycka för snart 1,5 år sedan. Det skedde vid en tidspunkt som var ca 05.00 på morgonen. När jag vaknade den morgonen för att gå till jobbet, minns jag att klockan hade stannat men jag ägnade inte större tankekraft på det. Beskedet nådde mig på eftermiddagen när jag var på väg från jobbet. Världen snurrade runt och runt... Men den kvällen när jag kom hem igen, såg jag det. Visarna på klockan hade stannat med några få minuter ifrån 05.00. Just det klockslaget som det skedde. Hur stor är sannolikheten att det sker?

Klockan visste. Min väns klocka hade för alltid upphört med att ticka. Jag förmådde aldrig skruva upp den klockan igen...

0 COMMENT(S):