The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

En paus från mitt liv

En bitter rubrik, jag vet. Men somliga dagar vill man bara ta en time-out, eller så blir man förr eller senare golvad av livet själv. Jag vill göra som Björn Gustavsson, som bara lämnade in sin mobil och laptop och gömde sig i något skyffe i några månader och bara leva.

Annars kan man ju alltid söka tillflykt i fantasins värld, i böckernas och filmernas värld. Jag saknar tiden då jag kunde ta fram en bra bok och bara läsa för nöjes skull, och inte ha det som mitt heltidsarbete. Böcker skrämmer mig nuförtiden. Det är nästan så att jag ser monsterböckerna som figurerar i Harry Potters värld framför mig varje gång fysiologiboken läggs fram på bordet.

På tal om Harry Potter så var jag och såg Twilight ikväll, där Robert Pattinson dyker upp. Man kan inte låta bli att tycka om filmen. Jag låter säkert som en fjortistonåring nu, men strunt samma, för jag satt och smålog mig genom hela filmen. Du vet det där klassiska, väldigt tilltalande upplägget; killen är miserabel, tjejen dyker upp i hans liv, de är från olika världar och åldrar, men kärleken överbryggar svårigheterna. En "feel-good" film rakt igenom, som slutar lyckligt också. En fin paus från mitt eget liv i två timmar. Vem vill inte vara en vampyr nu liksom?

Ta mig till havet..

13 COMMENT(S):

Robert Pattinson!

Ingen, och jag menar INGEN har fått mig att agera mer som en fjortonåring. Har jag tjatat om honom inför dig också? ;-)

Skådespeleriet (och jag har sett en del av hans små brittiska indiefilmer så jag vet vad jag talar om), musiken, charmen.

Det är härligt att kunna crusha lite sådär oförargligt. Men jag har fortfarande inte sett filmen. Trots att jag läst de tre första böckerna (ja, man får ju tysta den inre kritikern vad gäller stereotypa könsroller, puritanitet, användandet av klichéer osv) och gillar dem.

Åh....

 

Böckerna är helt klart underbara! De är bäst..jag var nästan väldigt skeptisk inför filmen, tänkte att filmer blir aldrig lika bra som böcker etc etc.. men den var ganska bra ändå! Trots att de flyger lite skumt... :S Men mm.. feel good yes yes!

 

Kände samma sak när jag skulle se filmen efter att ha läst böckerna och totalt blivit kära i dem, inte bara Edward utan helheten. Men som tur så blev jag inte besviken på filmen.
Längtar verkligen efter den fjärde boken att komma ut (eller har den redan gjort det?). Där är det Edward som berättar :D

 

Fjärde boken i serien "Breaking Dawn" har kommit ut på engelska i alla fall. Jag har ställt mig i kö hos stadsbibblan, då var jag nummer 32?!! Helt galet.

Men är det verkligen Edward som berättar där? Menar du inte "Midnight Sun"? Som är den första boken ur Edwards perspektiv.

(lustig grej, jag skrev en låt för en massa år sedan som heter Midnight Sun, men om jag skulle lägga ut den på min myspace nu så skulle folk kanske tänka att jag tagit det från boken. pinsamt)

Vilken töntig Twilight-tråd det blev bland kommentarerna då ;-)

 

You see, vi har alla en liten geek inom oss som vill komma fram! :-D håhå.. Och tänka sig att Jenny skulle bli en liten fjortis när hon ser R. Pattinson :-P

Uppdatera mig Shalia när alla böcker är ute... :-) Jag avskyr att behöva vänta på att nästa bok i en serie ska publiceras... rena tortyren..!

 

4:e boken har varit ute länge på engelska..jag väntar på den 5:e!

 

Elisabeth: Hur fick du tag på den? KÖPTE? Eller lånade på bibblan?

Jag har väntat på att få tur att låna den på stadsbibblan i flera veckor nu. Igår var jag där och såg att tre reserverade exemplar inte hade blivit hämtade än. Som det kliade i fingrarna att bara ta en och springa! ;-)

Det kommer ingen "femte" ur Bellas perspektiv. Va lite uppdaterad, puhlease :P

 

Jag..hm..hur fick jag nu tag på den....hmmm...*drar ut på tiden och spänningen exta länge*.. (egentligen har jag bara glömt hur).. hmm...jag TROR att jag laddade ner boken från internet :S Inte helt säker dock. Men ska vi slå vad om att det kommer en till bok?! Kanske inte ur Bellas perspektiv.. men det kommer en till bok! Hmph!

 

Fjortisfasoner! Se vad lite Edward Cullen kan få tjejer att bli! :-P

Ok, efter lite googlande är det så här.. 4e boken är ute! Köp boken i pocket, Jenny! :-P Du kommer få vänta i evigheter annars.

Femte boken är skriven från Edwards perspektiv, men pga läcka av S. Meyers tidiga utkast har hon lagt skrivningen av boken åt sidan. Så du kan vänta läänge du med Betty.

Men ja.. är ni nyfikna så kan ni ju läsa de kapitel i 5e boken: Midnight Sun, som har läckt ut... HÄR!

Be nice girls! ;-)

 

Men åh, jag har läst utkastet från Midnight Sun för LÄNGE sedan :P

Dessutom är det bara att det är första boken som berättas utifrån Edwards perspektiv, alltså inget som händer "efter" fjärde boken.

Och nu är jag "bara" nummer elva i kön :)

 

jaså Jenny-san.. har du läst det långa utkastet på 254 sidor då? :-P

 

det var det jag menade ju. du tror inte att jag är en hardcore-tönt?

 

haha, now i know dear! :-D