The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Frihetens pris

Hmm, det var en någorlunda ny upplevelse att se på en film själv. Man känner inte behovet av att prata samtidigt när man tittar precis. Å andra sidan försvinner världen runt omkring dig under en kort stund. Filmen är du, och du är filmen. Min värld, filmens värld, vad är skillnaden?

Det gick upp ett ljus för mig, och jag tänkte att så här känns det att leva ett singelliv. För allt handlar om att du gör det just precis, själv. Inga kompromisser, inga påtvingade beslut eller behovet av att behöva dela på dina tillhörigheter. Allt är ditt, och du har total frihet. Men frihetens pris är just att du är själv.

Du skrattar, du ler, du gråter en skvätt när det passar under filmens gång. Men vem ser dina smil, vem ser dina tårar? Du själv, bara du själv.

Claire and Drew, somewhere outside Elizabethtown.

9 COMMENT(S):

"jag anade aldrig att frihet och ensamhet var samma sak".. utdrag av en fin sång jag vet .. kram Agnes

 

"Freedom is just another word
For nothing left to lose
Nothing ain't worth nothing
But it's free"

Vet inte om du menade att ensamheten mest är positiv eller negativ. Själv antar jag att detta beror lite på vilket humör man är på för tillfället.


Filip

 

Du borde introducera mig för din fina sång, Agnes. :-) Kram

:-) Ett fint citat, Filip. Varifrån? heh, ja.. det beror mkt på humöret naturligtvis. Men om du läser mellan raderna så kan du nog känna vad mitt humör var just den natten. ;-)

 

Det där har möjlighet att vara mitt favoritfilmklipp all times, tuff som man är.. ;)

 

Å jag gråter över de negativa sidorna med singellivet som du så klockrent beskriver!

 

Vadå, kollar du i spegeln när du gråter eller? :P

 

Citatet är från Kris Kristoffersons "Me and Bobby McGee" (mer känd i Janis Joplins version). Väldigt vacker sång det där.

Haha, om du ens tvivlar på att jag förstod vilket humör du var på när raderna du skrev skrevs, blir jag besviken på dig och tar det som en förolämpning ;)

F

 

Kom att tänka på en sak ang. det här med att skriva på svenska på examen: Hur är det på de muntliga examina?

Ha en go uge!

 

Lou, hehe... favoritklipp, I agree.. men tuff? :-P Ang. muntliga examina, är jag säker på att svenska är tillåtet. Skandinaviska används ju. Men jag har själv inte haft ngt muntligt än..

hehe, inte ska du gråta Daniel.. skratta åt de :-P

Play nice, Jenny.. kehehe

F, du dolde din klarsynthet för väl med din förra kommentar. :-P