The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Inspirationen sinar

Terminsstart är rent av djävulska! Ingenting stämmer för mig och jag är så himla trög i bollen att du lika gärna kan hutta en träsko i huvudet på mig utan att jag hade förstått vad som skett. Jag verkligen beundrar alla dem otroligt energiska vänner som läser samman med mig; alltid lika alerta och klara i huvudet! Läser duktigt de kapitel som bör läsas innan varje föreläsning och alltid förberedda inför grupptimmar. Behöver jag nämna att jag är raka motsatsen...?

Efter ett år av studier så funderar jag fortfarande på receptet till framgång. Vad är det som krävs för att jag ska kunna hålla mig flytande? Vad behövs för att jag ska kunna känna mig duktig? Hmm, jag glömde att man inte borde använda ordet duktig här i Norden, Jantelagen gäller ju... Undskyld, jag vill bara -klara- mig. Studieteknik är nog lösningen på mina problem ja. Jag äger nog... låt se... x antal böcker om studieteknik vid det här laget. Köpte i ren desperation. Hjälper de? -Föga. Varför? -Läsaren förstår inte hur tipsen ska inkorporeras i dennes liv.

Vid sidan av allt grubblande angående min studieprestation, försöker jag komma på hur jag ska finansiera min roadtrip i sommar. Blir inte lätt med tanke på den höga hyran som ska betalas för mitt danska hus. Men man lever bara en gång, och jag ska åka i vilket fall som helst. Dessutom lär jag behöva en ordentlig semester när denna hårda termin är över.

Hujedamej vilket onödigt inlägg! Men så är det när inspirationen är på havsbotten och simmar med firrarna...

2 COMMENT(S):

Hur ska du tjäna ihop pengar till oss båda för roadtrippen? Du kan inte gå här och slöa :P

 

:-P ja du.. det är inte lätt att försöka extraknäcka vid sidan om heltidsjobbet! ..jag tror nog att du får gömma dig i bagaget eller ngt... ngt flygstol får du nog icke :-P