The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Tentaplugget igång

Efter åtskilliga dagars "Imorgon ska jag banne mig börja med tentaplugget..."-snack, fick jag slutligen tummen ur -host, harkl- och började plugga idag. Det är inte så lätt som man tror, i varje fall inte för mig.

Det är ju så mycket enklare att prokrastinera om gångna och kommande somrar; om den härliga varma vinden som för med sig ljuva melodiska toner från haven och lättsamma kvällar med (för mycket) förfriskningar i kära vänners goda sällskap. Vem kan motstå det om jag får fråga?

Då återgår vi till arbetet igen, plikten kallar. Total isolering i pluggrottan under kommande två veckor är ett krav för att klara det här. Vi låter självfallet det medvetna Jaget tro på "ingen press, gör bara ditt bästa"-propagandan. Men snälla rara, vem försöker jag egentligen lura?

2 COMMENT(S):

wow.. två veckor? Själv började jag igår, tentan är på torsdag. läste igenom ett gammalt tentamenskompendium och fick lite andnöd. Jag skulle kunna hitta det i de tyska lagböckerna, men på svenska- har jag suttit under seminarierna och undermedvetet översatt allt till tysk juridik? Dumma mig.

 

:-P två veckor är kanske inte ens tillräckligt...! ahh, snacka om andnöd! jag hyperventilerar nu..

Tysk juridik... jag tror att du längtar tillbaka! Det är den enda lösningen på ditt dagdrömmande :-P