The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Utbytbara ögonglober?

Vilket organ är det som en student inte klarar sig utan? Hjärnan? Ögonen?! Jag har aldrig insett omfattningen av den belastning det innebär för ögonen, när stackars studenter är tvungna till att mangla in högar av papper och böcker, förrän nu. Jag läser och läser, tills ögonen går i kors. Jag mikroskoperar och mikroskoperar ännu mera, tills ögonen blir ljuskänsliga och ser allt genom en dimmridå. Och så håller man på, dag ut och dag in. Snacka om att glasögonen blir tjocka som betongväggar efter dessa sex åren.

En sak som har blivit oumbärlig under dessa hårda pluggdagar är faktiskt ögondroppar. Japp, jag erkänner, jag är beroende av Visine ögondroppar. Smygreklam jag vet, men de där kylande geldropparna är som en go' GB Sandwich en varm sommardag! (Ännu mer smygreklam...) Folk dricker kaffe litervis för att vara igång, jag suger åt mig gelédroppar för att smörja maskineriet.

Man tycker ju i och för sig att den där lilla, lilla flaskan är oförskämt dyr, men ack vad fel man kan ha. Alla mina fellow allergy sufferer där ute i vida världen, vet med säkerhet om att pollensäsongen är igång redan nu. I alla fall här i söder, jämfört med slasket som ni Uppsala-bor får dras med där uppe i norr. (hah!) Allergimediciner kostar en hel förmögenhet! Man borde nästan begära extra bidrag från CSN för att täcka de kostnaderna. Nästan en hel månads matbudget gick åt för att handla mina mediciner. Stackars svenska allergidrabbade studenter i Danmark.

Fick i varje fall det ena delprovet avklarat idag, och sista väntas på torsdag. Sedan väntar ledighet. Vila, ledighet, värme och arbete! Pengarna måste bara rulla in...

0 COMMENT(S):