The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Vakna, höger hjärnhalva!

Jag har låtit min höger hjärnhalva slumra till sömns, misstänker jag. Min kreativitet, formkänsla och musikalitet är på botten. Jag saknar tiden då jag kunde ta upp gitarren och låta fingrarna springa över strängarna som om de aldrig har gjort något annat i sina liv, den tiden då fingrarna inte kändes som om de var svullna och överviktiga, utan smidiga och alerta.

Det är ju delvis mitt eget fel som successivt har trappat ner på spelandet. Men som alltid skyller jag på studierna under de senaste åren, som har tagit upp alltför mycket av min tid. Tiden mellan gymnasiet och universitetet var jag sedan så "upptagen" med arbeten som var så tråkiga till den graden att jag helt enkelt tappade inspirationen.

Samtidigt så grämer jag mig alltid över att jag aldrig fick chansen att lära mig spela piano ordentligt. Att bryta min högra tibia i årskurs tre var nog ingen god idé trots allt. För annars kanske jag hade kunnat gå på instrumentprovningen och fått mitt förstahandsval, som var pianot framför gitarren, och därmed kunnat sitta och musicera vid min flygel idag.

Därför är det kanske mer förståeligt att avundsjuka griper tag i mig, varje gång min syster sitter vid pianot. Naturligtvis har jag tvingat henne att lära mig en och annan låt genom åren, men jag har alltid varit blind för noterna och inte kunnat spela de favoritstycken som ligger mig varmt om hjärtat. Gitarren är ett vackert instrument, men det finns inget mäktigare än pianot i min mening.

Förändringens vindar blåser in just nu. Jag ska hämta keyboarden från Malmö och lära mig själv spela. Min högra hjärnhalva ska väckas ur sin halvdvala och återigen fungera unisont med vänstra. Snart Beethoven, Chopin, och Debussy, snart kommer jag...

God, give me strength.

3 COMMENT(S):

Din lilla nörd! Är det en bild på Edward du har?! Jag håller med dig att piano är det finaste, jag önskar att jag också kunde spela... =/ Nångång...nångång ska jag lära mig...


/J

 

men steve! och jag som hade lyckats låta bli att tänka på honom i 12 timmar!!

 

haha, väldigt skarpögt J.! I'm busted I guess.. I may be a geek, but a handsome geek ;-)

Jenny, försök inte lura dig själv.. varenda minut när du är vaken har du honom i tankarna.. :-D