The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Back on track

Solen skiner, fåglarna kvittrar, och Steve han 'smiler' hela vägen till föreläsningen. Knopparna slår ut, insekterna far omkring, och Steve han skuttar fram på gatan till tonerna av Pippi Långstrump-låten inuti hans lilla huvud.

För ovanlighetens skull var jag inte helt borta med vinden första dagen på kursen. Jag hade till och med förberett mig och läst hänvisade kapitel i ännu en mysig dansk bok. Det ni brukar inte hända, eftersom jag alltid är i Malmö till dagen innan skolan börjar igen. Där har ni ännu en fördel med att vara kvar i studentstaden.

Ska bli en intressant kurs faktiskt, som kommer att behandla matsmältningsorganerna och den fysiologi som hör till, samt kost och näringstillförsel. Ett högst aktuellt ämne, inte minst med tanke på alla hälsoproblem som just beror på obalanserad eller felaktig kost.

Oh, vad jag känner mig peppad! Var i hela fridens namn kom den energin ifrån? Tacka mamma för alla hennes vitamineraler kanske...

4 COMMENT(S):

Ja!! Heja heja, bra med pepp! Då kan du agera kostrådgivare i sommar ju :)

 

hehe :-) Vi får se hur mkt som fastnar i huvudet.. :-P Men kostrådgivare låter ju som ett kempe-stort ansvar.. huh

 

Ooh, trevligt att du är så motiverad!
Äckligt med matsmältningslära.. huuu.
(ja, jag vet, bara för att jag inte kan se det betyder det inte att jag kan ignorera dess existens. Det lät religiöst, så menade jag inte! ;-))

 

:-P Du har trots allt en gnutta religiositet inom dig, Jenny-san! Men du anar inte vad man kan 'læra' sig att tycka om. Det finns værre ting æn matsmæltningslæra...