The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Carefree days

Inte många dagar om året kan räknas till skaran av bekymmerslösa sådana. Det är alltid något som man ska se till, ordna, fixa, och människor som man ska träffa. Under terminerna ska man plugga, under sommarmånaderna ska man arbeta för att betala av hyran. När är tid för långvarig egentid?

Jag hade självklart gärna åkt till Malmö och träffat mina vänner som jag inte har sett på ett tag, jag saknar ju dem. Men varje gång blir det samma sak, tiden räcker inte till. Man blir alltid tvungen att prioritera, man ska alltid se på klockan för att ta sig till nästa planerade möte, sedan ska man ge familjen sin beskärda del. Det känns alltid som att tusen rep drar i en åt olika håll, och det slutar med att jag får dåligt samvete för att jag differentierar mellan vänner.

Därför har det känts skönt att få vila ut efter tentan här i Odense, och kunna få egentid och göra annat utan att tänka på att jag kanske försummar mina studier. Ens tankar klarnar upp och himlen blir så mycket blåare i ens ögon.

När påskfirande människor samlas med familj och vänner, har jag spenderat dagen med att se på en taiwanesisk TV-serie som jag haft på min youtube-lista ett bra tag nu. Det känns skönt att få veta att jag fortfarande har förmågan att beröras av fiktiva kärleksberättelser. Att jag ännu inte tappat tron på 'true love'.

Love Contract - Mike He & Ariel Lin

6 COMMENT(S):

Tjo, undra bara om du visste ungefär hur mycket en tågbiljett från Köpenhamn till Odense kostar eftersom du lär åka då och då :) (eller nån stans där man kan kolla tider etc)
Gillar bloggen föresten =)

peace, Martin

 

Tja Martin, en enkelbilj fr Köpenhamn till Odense går på ca 240DKK. Ska du åka fler gånger rekommenderar jag att du köper dig ett Wildcard för 200DKK så kan du åka för halva priset under vardagar. För tidstabeller kika in på www.rejseplanen.dk

Trevlig resa! :-)

 

Åh Mike He *dregel* Har du sett Devil beside You? Så rolig! Mike He spelar där också, och söta Rainie Yang.

 

Jenny, jag är väldigt imponerad över att du känner till dessa skådespelare! :-) Bevandrad i den asiatiska nöjesindustrin också! Det trodde jag aldrig.. :-P

 

Jag har blivit rånad av tågindustrin, 1300 tur och retur köpenhamn + 345x2 odense-Köpenhamn. Fy fan säger ja bara

Inför ryanair-flyg till odense TACK!

 

:-P du hade också kunnat lifta fr Kph till Odense.. var några vänner som gjorde det på drygt 3 timmar. Lite risky, men billigare än Ryanair!