The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

En annan del av Egypten

Medan jag satt och väntade på att familjen skulle anlända till stan, satt jag och bläddrade igenom gamla arkiv. Som man säger, en bild säger mer än tusen ord. Inte nog med det, en bild kan rymma så många minnen, som skulle ta en evighet att skriva ned. Så det slutade med att jag tänkte på Egypten-resan från i somras, på fina goda minnen.

Fick sedan plötsligt för mig att ta publiceringen av bilder här på bloggen in i 2000-talet, och lära mig fixa till lite snyggare layout än det som Blogger erbjuder. Resultatet ser ni nedan. Det är givetvis också förberedelse inför denna sommar, då jag naturligtvis ska försöka uppdatera så ofta som möjligt från USA-resan. Då underlättar det ju markant om jag kan göra kollager istället för att ladda upp bild för bild!

Nu ska jag till stationen och hämta upp dem, annars finns risken att de går åt helt fel håll och hamnar i Vollsmose istället! Den stadsdelen är även känd som Odenses 'farligaste' kvarter, i samma anda som Rosengård är för Malmö. Må väl och njut av lovet!

Resfeber någon?

4 COMMENT(S):

Hejsan!
Jag funderar på att åka till Egypten, fast har hört lite otäcka saker som kan hända där, som att folk lägger fällor och så att det finns människor som blir rånmördad o.s.v. ? :P
Så jag undrar, hur är läget där nere egentligen när du var där?

 

Hej
Jag ska skriva MCT nu i maj men jag har ingen aning om hur ett sådant prov går till, hur det är upplagt osv. Såg lite tips på din blogg som jag är väldigt tacksam för. Däremot undrar jag om du känner ngn som har skrivit provet eller om du vet var man kan finna gamla prov (utvöer det som finns på skolans hemsida)
Vänliga hälsningar Sara

 

Åhh Egypten kallar på mig! Du ser jäxligt soft u där uppe på din kamel, spanar mot fjärran, letandes efter några palmer för att finna en oas....hehe, kanske inte. Jag kanske ska åka på utbytestermin till Syrien eller Jordanien, då blir det helt klart en trip till Egypten också medan jag e där!!

ha det trevligt med familjen nu.
kram kram

 

Hej KT! Det händer alltid mindre trevliga saker i fjärran länder, men jag tror det ligger i Egyptens eget bästa att turisterna är trygga och säkra i deras land. Så länge man är försiktig och inte tar sig ut på för djupt vatten och vandrar ensam i mörka alléer, är det nog ok. :-) Jag upplevde Hurghada och Kairo som vilken annan storstad som helst, livlig och säker så länge man inte utsätter sig själv för fara. :-)

Hej Sara, om du redan läst det på bloggen, har jag tyvärr inga fler gamla prov på lager. De vänner som har skrivit det, beskriver det som ett Högskoleprov på danska. Dvs det testar främst din allmänbildning och logiska förmåga. 100 frågor på 3 timmar, och ha med dig en dansk/engelsk ordlista! Lycka till!

Vilka trevliga planer Caroline! :-) Vi får prata mer om det i sommar! Hälsa familjen, kramar