The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Fear of Socialist Sweden

Amerikanerna skyggar så fort du nämner ordet "socialism", de klöks och beter sig som om de blir tvingade att svälja en hårboll. Tiden under det Kalla Kriget och hotet från Sovjetunionen i öst verkar fortfarande göra sig påmind. Med den finansiella krisen över oss, och det urusla skicket som många amerikanska banker befinner sig i, diskuterar man i USA huruvida man borde anamma "The Swedish Model", som tog oss ur finanskrisen på 1990-talet.

Debatten är hård, och Sverige både prisas och sågas. Jag låter folk som är mer insatta i ämnet föra den diskussionen, medan jag nöjer mig med att länka två riktigt skojiga klipp från 'The Daily Show" med Jon Stewart. Let's see 'The Stockholm Syndrome'.


The Daily Show With Jon StewartM - Th 11p / 10c
The Stockholm Syndrome
thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Economic CrisisPolitical Humor


The Daily Show With Jon StewartM - Th 11p / 10c
The Stockholm Syndrome Pt. 2
thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Economic CrisisPolitical Humor

5 COMMENT(S):

Hahaaha fan va bra :D

 

Full release massages... haha!

/R

 

meeeeget bra!

 

Känner att dessa videor var gjorda för att förbereda amerikanerna på en ny politik som blir mer en kommunism än socialism (socialism är en mildare form av kommunism). Läste senast idag om hur illa amerikanerna har det(många utav dem).

 

Där har du faktiskt fel när du benämner "Socialism" som en mildare form av Kommunism. Socialism ÄR kommunism eller rättare sagt så är Socialism den faktor som Kommunism tillhör, på samma sätt som Socialdemokratin och Anarkismen gör.
Socialism är alltså endast ett samlingsord för all "Socialistiska" ideologier.