The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Våren är kommen

En riktig fin vårdag fick jag njuta av idag! Jag kunde till och med gå utan jacka och spatsera runt på stan. Inte för att det blev så mycket tid för det idag, eftersom jag duktigt nog har kommit igång med att arbeta för vikariebyrån. Det tog ju bara ...ehh... nästan ett halvår efter avklarad kurs. Bättre sent än aldrig, som man brukar säga.

Det är någon underlig koppling mellan värme och välmående. Så fort solen tittar fram blir man helt plötsligt så mycket mer effektiv. Man finner tid för att göra dubbelt så många sysslor, jämfört med grådaskiga dagar. Eller kanske är det dagar då man vet att man är tvungen att plugga? Men jag finner konstigt nog tvättning och vårstädning oerhört avkopplande. Sedan så har man lust och ork att piffa upp sin lägenhet igen. Försköning tackar ingen nej till.

Dessutom ska mitt hem få eminenta gäster från Uppsala- och Malmötrakterna snart, och man vill ju ha något presentabelt att visa upp. På tal om dessa gäster, så blir jag tvungen till att bunkra upp med mat, för jag vet nog att de käkar som kossor. (Särskilt den skogskossan från Uppsala! Bättre aptit får ni leta länge och väl efter!)

Jag har också märkt en viss förändring inom mig. Den brinnande längtan efter att ta första bästa tåg till Malmö är nu enbart en tunn skugga av sitt forna jag. Det betyder bara en sak, jag har stadgat mig. Oavsett hur mycket jag tycker om Malmö, är mitt hem här i Odense nu. Det är här som jag är jag, och inte någons lakej.

Till höger kan en sällsynt art av skogskossan beskådas.
Kännetecken: Liten, fnittrig, och gosig att knipa om valpfettet i kinderna.

2 COMMENT(S):

HAHAHAHA! SÅN GRIS DU ÄR! HADE JAG VETAT DET HÄR SKULLE JAG INTE HA SKRIVIT ATT JAG SAKNADE MINA BRÖDER I MIN BLOGG! HMPH! JAG ÄR INGEN SKOOOGSKOSSA! Bara för det-baaara för det ska jag VERKLIGEN äta upp ALL din mat när jag kommer! Vänta du bara!

 

Se där.. du lyckades inte riktigt äta upp all maten... :-P Kanske för att du satt och dagdrömde om din partner-in-crime heela tiden du var här!