The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Dagboksinlägg

Den 26 maj 2009, Molntyngd kväll

Det utlovades strålande sol och 30 grader idag, men redan vid 10-tiden i förmiddags öppnades himlen upp och kastade ner enorma mängder vatten. På väg ut från föreläsningen, stod ett helt gäng medicinare och såg minst sagt häpna ut, i full sommarmundering med shorts och tunna plagg. Men vad gjorde det när vi fick ett gyllene tillfälle att utforska sjukhusets undervärld.

Underjordiska gångar knyter samman alla byggnader i hela sjukhusområdet, inklusive våra undervisningslokaler. Det är verkligen en hel värld där nere, med stor risk att gå vilse. Jag fick flashbacks av scener från "Riget".

På eftermiddagen var det en ytterst intressant timme om patologi i gastrointestinala regionen. Jag fick ännu en påminnelse om hur dåligt alkohol kan vara för kroppen. En skrumplever är hård som sten, knottrig och bedövande tung. På tal om tyngd, var det en annan metastasdrabbad lever som var enorm i storlek, säkert större än en normalstor vattenmelon. Vi blev alla förvånade över att en människa burit omkring på den inom sig.

Det har annars varit ännu en oproduktiv dag, där jag planerar att plugga men inte orkar utföra det. Kom hem på eftermiddagen och slocknade nästan omedelbart på soffan. Vaknade till av att jag dråsade i golvet, yrvaken, i tron om att det är morgon och jag försovit mig igen. Sådan är en medicinares vardag, intressant men utmattande.

5 COMMENT(S):

Men det är okej att däcka i soffan när man kommer hem ibland Steve, särskilt eftersom du, till skillnad från mig, inte bara har högst tre föreläsningar i veckan.... * skäms *

 

Jag tror att alla såhär i slutet av året är lite trötta på plugg och föreläsningar. I måndags åkte jag hem efter halva dagen. Igår skulle jag vara duktig, men istället satt jag på tre föreläsningar och tänkte på annat istället för att koncentrera mig. Och nu funderar jag på att skita i morgondagen =p Så Steve, det är inte bara du som har oproduktiva dagar! Hehe..

 

Väderprognoser litar jag aldrig på, slår nästintill alltid fel. Och intressant dag! Skrumplever är verkligen inget vidare - och jag håller med om att det är som en värld där under lasarettet, haha. Kommer bara ihåg när jag var på Falu Lasarett.. Alla koder överallt, alla gångar, ja jisses. ^^

Svar; Ja, många förstår inte min brutala ironi så lika bra att klargöra det så jag slipper fler mail. Haha.

Du har rätt om bilderna på dig själv, spegeln brukar väl säga hej lite då och då istället. Haha.

Det låter som att du och jag är lika med hårtjockleken, haha. Skönt att höra! Brukar känna mig rätt utanför där annars! Och tack för komplimangen om nya designen/headern, jag gillar den - känns stilrent och fräscht. :)

Och apropå politik-quizen så hamnade Moderaterna på andraplats för mig och jag är långt ifrån Moderat i alla fall. Adam sade att DN vinklar allting blått då de själva är blåa, det stämmer säkert. =)

Ha det gott!

 

Hej Christoffer!

Jag som pluggar till meteorolog måste bara kommentera ditt inlægg =)

Det ær faktiskt så att tredagars prognoser stæmmer med upp till 90% sækerhet. Problemet ær att det væder man sjælv ser ær verkligen lokalt och då kan det skiljas lite från vad prognosen sæger.

Ha det bra =)

 

Men Jenny.. inget att skämmas över! Det du läser handlar om mkt självstudier! Det gör i och för sig mitt också, men föreläsningar är ju bara så dejligt!

Karro: haha.. jag satt på föreläsningen i morse och tänkte på tax-free shopping i USA! :-D Ser fram emot söndag, Kajo! :-D