The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Eurovision 2009 - Nordens år?

Alla de fem nordiska bidragen är med i kvällens final med varierande chanser på att bestiga prispallen, men utgör tillsammans en stark nordisk kvintett som utmanar övriga Europa. Väldigt roligt att se!

Intressant är Danmarks bidrag som skrivits av Ronan Keating, vilket faktiskt hörs på soundet. Sedan är ju Norges Rybak så favorittippad att fallet kan bli tämligen högt och våldsamt. Personligen förstår jag mig inte riktigt på hypen kring 'Fairytale'. Även om det är ett bra bidrag är det ingen skönsångare precis. Finland har lämnat hårdrocken där hemma i år och skickat ett catchy bidrag som påminner om E-type. Island är... ja, lika skön som en nordisk älva.

Eftersom man blir så himla patriotisk så fort man är ur landet, faller min röst ganska naturligt på Sverige. Ja, tänka er, jag kan faktiskt rösta på Ernman härifrån Danmark. Mycket nöje!
Update 17/5: Ingen spänning, ingen dramatik, ingen konkurrens. Grattis till Norge som vann på deras egen nationaldag, syttende mai! Men Sverige, ack, förblir det missförstådda barnet i skaran... tätt efter finländarna.Soumi. (Betydligt sämre live än vad jag förväntat mig.)Sverige. (Vad hände?)Ísland. (Fager som få.)Danmark. (Bättre än Sverige, lär jag få höra av varenda dansk på ön.)Norge. (Drog i stråken för kung och fosterland så att den nästan gick itu.)

3 COMMENT(S):

Jag tycker att Norges bidrag är överskattad, men nu kan de fira rejält idag! Jag gillade Ukraina och ANUS(h) ^^

Vissa storbloggare är bara pinsamma.. Men ja, så är det väl. Man vill få en inblick i ett meningslöst liv, haha.

Ja, du har rätt i det du säger också gällande livsviljan. Dock har jag svårt själv att se hur personen njuter av sitt liv, men klart.. Det kan inte vi veta om vi inte kan fråga. Så det är en svår frågeställning. :)

Jag lade till den du sade, med trä- och syslöjd! Bra faktiskt. Jag läste träslöjd i ett år men det var inget för mig så jag bytte till syslöjd. Vi var några enstaka killar men jag var nog den seriösaste av oss. Haha. ^^

 

Island hade BY FAR den bästa låten, även om jag inser att Norges bidrag var mer omedelbart. En typisk Eurovisionvinnare faktiskt. Den svenska låten har jag aldrig gillat speciellt mycket, även om Malena är en karismatisk och härlig kvinna :)
Röstade du, Steve?
Kram,
Filip

 

Självklart röstade jag Filip! :-) Men jag vet inte om det blev registrerat eftersom jag först fick ett bekräftelse-sms fr DR DAGEN EFTER! ...inte konstigt att danskarna bara gav Sverige, ehh, var det 4 poäng?!

Men sen gav Sverige 0 poäng till Danmark, och det är de riktigt sura över! haha..

'Hvad sker det for Sverige?'
http://politiken.dk/kultur/article713007.ece>