The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Min buddy förde solen med sig!

Närmaste vännen, Andy, är på besök över helgen för att sätta silverkant på min vardag. Han är inte så förtjust i Danmark längre, eller så är det kanske ömsesidigt, säger han funderande. Resan över sundet var en traumatisk händelse för honom då han vid Kastrup ombads att stiga av tåget eftersom det plötsligt saknades en lokförare! Därefter missar han anslutningståget på Köpenhamns Hovedbanegård och måste snacka 'teckenspråk' med DSB's personal för att försöka lösa biljettfrågan. När han väl är i Odense, efter många om och men, hälsas han välkommen med årets första ösregn, som rent ut sagt hinkades över oss! Ni förstår varför han inte tycker om Danmark...

Nu ligger han på undervåningen och snarkar högt, medan jag flitigt sitter här ovanför och försöker avsluta min kära vetenskapsteoriuppsats. Det är tur att jag verkar få ett mindre sömnbehov när vänner är på besök, hur hade jag annars kunnat fixa allt? Dessutom skiner solen och himlen är klarblå, solen hade han säkert med sig i bakfickan.

Tydligen är det min kinesiska födelsedag idag också. Kineserna följer ju en lunisolarkalender, så datumet för min födelsedag är ju skiftande från år till år, något som är knepigt att hålla reda på. Men frågan är då, får jag två omgångar presenter? ;-)

Nöjd?

6 COMMENT(S):

Hahah Grattis på kinesiska födelsedagen!! :P Låter precis som min bror, bli tvungen att prata teckenspråk. HAHA!! Ha det så roligt nu ni två :D

 

Ni hao! Grattis då :-P
Du tänker bara på presenter...säkert ska det vara riktiga lyxgrejer också ;-)

 

Haha, vilken hemsk tågresa för din vän! Och fattade lokförare? Jisses! Och förresten, stort grattis i det kinesiska året - eller vad man säger? Dubbla presenter hade jag hoppats/kört på. ;)

Och grattis till att du var de 64 % som klarade tentan! :)

Och tack för din kommentar! Det har inte varit lätt att komma dit idag där jag har självdistansen att kunna se att jag är lika mycket värd även om jag är bög. Jag är precis samma Christoffer mina vänner (framförallt killvänner) gillade förut. Skönt att de känner på samma vis nu, men i början tog de avstånd; antagligen på grund av rädsla, okunskap, etc..

Ja, det är intressant med socialpsykologin. Kan bli lite drygt att höra på ibland när han pratar om alla teorier och allt sådant när man bråkar, haha. Men ja, det är intressant! Jag vill dock ha den fysiska delen mer än psykiska - kirurgtänk kanske, haha.

 

Caroline: hehe, tack! Men tydligen så hade min mor vaknat på fel sida, för hon tog fel på dagarna och grattade mig en dag för tidigt! Så kan det också gå ja.. :-D

Jenny: Tack! :-P Men vad är det för idéer du har om lilla mig? Lyxgrejor? vad är det? :-S

 

Hahaha, stevie boy! Din vän kunde lika gärna hållt en pistol mot ditt huve. Du skulle se ut och trivas precis lika mkt då. :P

Kram på födelsedan. Jag ska räkna ut när jag fyller är enligt muslimska kalendern. Kan jag oxå få dubbelt upp med presenter. Uuuunderbart!

 

:-P vi får väl se när den födelsedagen infaller.. kan jag välja vilken jag vill fira? :-P